Nyheter

Klart for KongsbergJazz

Statsminister Erna Solberg åpner årets Kongsberg Jazzfestival onsdag 5. juli. I tillegg til Chick Corea, John Scofield, Karin Krog og Trondheim Jazzorkester med Eirik Hegdal og Joshua Redman, er Kongsbergmusikerne Morten Qvenild og Susanna (bildet) blant trekkplastrene.

Det blir mye fint å høre når Kongsberg Jazzfestival åpner onsdag. Festivalen blander som vanlig stort og smått, sært og kommersielt, og har en rekke spennede navn på programmet. I tillegg blir det parader og Barnivalen, kultur- og næringslivskonferanser, internasjonalt besøksprogram og Jazzprat i Boksen. Særingfest, en festival i festivalen, skal presentere noe av det ypperste og mest spennende innenfor europeisk improvisasjonsmusikk i dag. På lørdag i Jazzboksen blir det høydepunkter fra Serendip, jazzstudentene på Norges musikkhøgskole sin egen jazzfestival, hele dagen.

Kongsbergmusikere
Fjorårets mottaker av den høythengende DNB-prisen, Susanna, skal sette sitt tydelige preg på årets festival i en omfattende satsning: publikum får høre Susanna i tre totalt ulike konserter i tre ulike rom på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner.
Morten Qvenild har skrevet bestillingsverket Area 51 for et splitter nytt band som forener noen av de største jazzmusikerne Kongsberg by har fostret fram: Hanne Hukkelberg på vokal og de to gitaristene Ivar Grydeland og Tom Hasslan.

Konferanse x 2
Åpningsdagen 5. juli inviterer Kongsberg Jazzfestival til konferanse for næringslivet. Statsminister Erna Solberg og direktør for NHO, Kristin Skogen Lund, er blant deltagerne. Bebop & Business er navnet på jazzens lekegrind for næringslivsfolk og politikere, og er et samarbeid mellom Kongsberg Næringsforum (KNF) og Kongsberg Jazzfestival.
Dagen etter, torsdag 6. juli, arrangerer festivalen nok én konferansen, denne gangen en møteplass for politikk og kulturnæringer. På årets program finner vi navn som Moddi, Frank Aarebrot og Trine Skei Grande. Blant temaene som skal diskuteres i ulike panel er kulturpolitikk i valgkamptider, medier og mangfold samt samfunnsengasjement i kulturlivet.

NSB setter opp ekstra tog
Både natt til lørdag 8. juli og natt til søndag 9. juli vil NSB sette opp ekstra festivaltog fra Kongsberg kl. 01.00. Toget stopper på alle de ordinære togstasjonene mellom Kongsberg og Oslo. Nettbuss og Timeekspressen har også forsterket sitt tilbud

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev