Nyheter

Internasjonal jazzbransje til Kongsberg

Kongsberg Jazzfestival har invitert internasjonal jazzbransje til festivalen som startet 5. juli. Kongsberg Jazz Meeting presenterer delegatene for et bredt spekter av norsk jazz.

Bildet: Agnes Hvizdalek spiller på Galleri Åkern fredag 7. juli (pressefoto: Lisi Charwat)

Festivalen samler tjue representanter for norsk og internasjonal jazzbransje til Kongsberg Jazz Meeting.  De internasjonale delegatene kommer fra USA, Russland, Nederland, Tyrkia, Polen, Romania, Frankrike, Sverige og Østerrike, og representerer både klubber, festivaler, management og medier. Fra Norge er det med deltakere fra blant annet de regionale jazzsentrene, Vossa Jazz og Nasjonal jazzscene.

– Vi er veldig glade for å ha fått støtte fra Music Norway til å gjennomføre dette prosjektet og få muligheten til å invitere internasjonal bransje til Kongsberg. Vi skal vise fram et bredt spekter av norsk jazz til delegatene, og håper at et tiltak som dette er med på å øke eksportmulighetene for mange av artistene på vårt festivalprogram, forteller presseansvarlig Ragnhild Menes i Kongsberg Jazzfestival.
– I tillegg skal vi selvsagt vise fram særpreget ved Kongsberg Jazzfestival: de særegne spillestedene og de intime musikalske møtene. Nettverksbygging og sosiale møtepunkter i uformelle omgivelser er også viktige stikkord under Kongsberg Jazz Meeting, sier Menes.

Konserter som er på programmet til Kongsberg Jazz Meeting: Susanna, Frode Gjerstad & Fred Lonberg-Holm, Ola Kvernberg & Jason Moran, Trondheim Jazz Orchestra, Eirik Hegdal & Joshua Redman, Megalodon Collective, Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll & Torun Eriksen, Agnes Hvizdalek, Trondheim Voices, Pan-Scan Ensemble, Sissel Vera Pettersen & Terje Isungset, Mette Rasmussen, Lemur, Eyolf Dale: Wolf Valley, Marius Neset Quintet & Stian Carstensen, Skrap & Steve Noble, Jaga Jazzist og Karin Krog.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev