Nyheter

Skarpt program på årets Blow Out

Med navn som Evan Parker, Møster og Cloroform på plakaten, er sjansene store for at noen av årets mest unike festivalopplevelser skjer på Blow Out-festivalen i Oslo i august.

bildet over: Anja Lauvdal og David Stackenäs fra Guitars & Skrap  (foto: Tine Hvidsten)

For åttende gang skal vesle Café Mir på Grünerløkka i Oslo fylles av stor musikk fire dager til ende, i regi av Blow Out!, som også arrangerer konserter på huset annenhver tirsdag året rundt.  Festivalen er blitt et høydepunkt i musikkåret først og fremst for tilhengere av den frie og improviserte jazzen, men også for de som ønsker å utvide den musikalske horisonten. Uavhengig av sjanger finner man mye å bryne seg på i årets program. Som alltid er det Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love som har snekret sammen programmet. De to tommeslagerne har etter årevis med solid festivalvirke, privilegiet av å kunne plukke fra øverste hylle.

Nye og gamle bekjentskap
Den japanske støylegenden Ikue Mori gjør sin debut på Mir, i trioer med henholdsvis Tony Buck og John Butcher, og festivalsjefene Liavik Solberg og Nilssen-Love, mens den britiske, og minst like legendariske, saksofonisten Evan Parker returnerer. Etter å ha gjort en konsert med Schlippenbach Trio i 2015, som det fortsatt snakkes om i varme og inderlige ordelag den dag i dag, skal Parker gjøre et av festivalens få solosett. Det er forøvrig en ære han skal dele med bassist Pascal Niggenkemper og tidligere nevnte John Butcher (saksofon).
Saken fortsetter under bildet.

Guitars & Skrap, fra venstre: Heida Karine Mobeck, Ketil Gutvik, Anja Lauvdal og David Stackenäs. (foto: Tine Hvidsten)
Guitars & Skrap, fra venstre: Heida Karine Mobeck, Ketil Gutvik, Anja Lauvdal og David Stackenäs. (foto: Tine Hvidsten)

Spennende norsk
Den norske kontingenten består blant annet av duoen Vilde og Inga, Anja Lauvdal, Heida Karine Mobeck og Ketil Gutvik, som for andre gang spiller kvartett med den svenske gitaristen David Stackenäs under navnet Guitars & Skrap.  De mest markante sjangerfornektelsene blir det kanskje Møster og Cloroform som leverer, begge gjør for anledningen konserter i langt mer intime omgivelser enn man er vant til. Om ikke det skulle være nok, rundes festivalen av med et sett av POING, som kanskje er det nærmeste samtidsmusikken i Norge kommer et partyband.

Skarpt program
Formatet, seksten sett over fire kvelder (det blir fire sett per kveld, for de som ikke sitter med kalkulatoren fremme) på Mir, pluss en avstikker til bokhandelen Cappelens Forslag på lørdag ettermidag, er uendret fra tidligere år. Nyvinningene er det musikken som skal stå for, og festivalsjef Ståle Liavik Solberg er sterk i troen på at årets festival kan blir et foreløpig høydepunkt i Blow Outs etterhvert lange og imponerende historie:
– Med spennende ensembler satt sammen for anledningen, etablerte prosjekter som 1982 og besøk av legender som Ikue Mori og Evan Parker kombinert med band som Cloroform og Møster, kan dette fort bli både den bredeste og den skarpeste festivalen vi noensinne har presentert, sier Liavik Solberg.

Blow Out! finner sted på Café Mir, 16. – 19. august 2017, i samarbeid med Konsertforeninga.
Festivalpass og billetter finner du her.
Følg Blow Out! på Facebook.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev