Nyheter

Spennende sommerkurs i jazzimpro

Jason Rebello (bildet), Petter Wettre, Audun Kleive og Anja Skybakmoen er blant årets lærere på Sommerkurs i jazzimprovisasjon som arrangeres i Søgne første uka i august.

Tradisjonen tro samler Sommerkurs i jazzimprovisasjon unge utøvere til en lærerrik og inspirerende uke med erfarne og kjente pedagoger og musikere. Årets lærere er Anja Skybakmoen (vokal), Petter Wettre (sax), Audun Kleive (trommer), Mats Eilertsen (bass), Jens Thoresen (gitar), Thomas Johansson (trompet) og Knut Værnes (gitar/teori).

Anja Skybakmoen,  jazzsanger, komponist og bandleder, er vokallærer under årets Sommerkurs i jazzimprovisasjon. (pressefoto)
Anja Skybakmoen, jazzsanger, komponist og bandleder, er vokallærer under årets Sommerkurs i jazzimprovisasjon. (pressefoto)

– Spesielt stolte er vi av å ha Jason Rebello som piano-lærer. Han er jo mest kjent fra sitt samarbeid med Sting og Jeff Beck gjennom mange år, men er også en svært etterspurt pedagog og en fremragende jazz og pop-musiker, forteller prosjektkoordinator og lærer, Knut Værnes.

Undervisning og konserter
Sommerkurs i jazzimprovisasjon har en lang historie, og lista over profilerte musikere som har deltatt siden starten i 1975, er lang. Rundt 60 jazzinteresserte musiker møtes til felles dyst i én uke på Agder folkehøgskole første uka i august. Deltakerene spiller i grupper under ledelse av sin lærer hele uka, og deltar i hovedinstrumentundervisning, både én til én og i grupper. Det er også innføring i harmoni- og hørelære, jazzhistorie, bruk av laptop, masterclasses og jamsessions på kveldene for både lærere og deltakere. Der arrangeres flere konserter i løpet av uka og kurset avlsuttes med en åpen konsert hvor deltakerne fremfører utvalgte låter de har jobbet med gjennom uka.
Kurset arrangeres i samarbeid med blant andre Norges Musikkhøgskole og gir 3 studiepoeng til de som har studiekompetanse.

Det er fortsatt noen plasser igjen, og søknadsfrist er 23. juni.

Mer informasjon og søknadsskjema her.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev