Nyheter

Mandaljazz åpner under vann

Åpningskonserten for årets Mandaljazz blir i svømmehallen. Et badende publikum opplever først konsert med saksofonist Torben Snekkestad (bildet) under vann, før det blir overvannskonsert med gitarist og komponist Kim Myhr.

– Har du noen gang lurt på hvordan det ville være å oppleve en konsert under vann? Vi også! Derfor vil årets åpningskonsert være en todelt under/overvannskonsert i svømmehallen med Torben Snekkestad og Kim Myhr, forteller Mandaljazz i en pressemelding.

Første del av åpningskonserten er en undervannskonsert med en av Nordens mest profilerte saksofonister, Torben Snekkestad. Denne konserten er kun for badende publikum, ettersom musikken spilles via undervannhøytalere. Snekkestad har lenge hatt en fascinasjon for undervannslyder, og prosjektet «Vannkatedral» samler flere tråder i hans mangfoldige, innovative og virtuose saksofonspill. I Mandalshallen vil hans nyutviklede «reed trumpet» og akustiske saksofonfortolkninger av undervannsopptak kunne oppleves i perfekte omgivelser.

Kim Myhr gjør overvannskonsert i Mandalshallen under Mandaljazz.
Kim Myhr gjør overvannskonsert i Mandalshallen under Mandaljazz.

Andre del av åpningskonserten vil være en overvannskonsert med gitarist og komponist Kim Myhr. Her vil Kim Myhr fremføre sine komposisjoner for tolvstrengersgitaren til svømmehallens unike akustikk. Inspirert av amerikansk folkmusikk, er dette stykker som føles som å stirre utover – for å låne Kjell Askildsens uttrykk – et stort øde landskap, skriver Mandaljazz i programmet. Ikke minst har musikken en flytende form, der den stiger og synker som flo og fjære. Eller bølgeskvulp som slår inn mot bassengkanten.

Undervannskonserten 29. juni starter kl 18:30, og publikum oppfordres til oppmøte i bassenget i god tid før konsertstart. Første konsert er kun for badende publikum, og Mandaljazz stiller med diverse flyteutstyr og snorkler. Andre konsert med Kim Myhr foregår over vann og publikum vil også være på land. Det er derfor fullt mulig å kun møte til konsert nummer to om man ikke ønsker å bade.

Mer informasjon og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev