Nyheter

Nordnorsk Jazzforum kjemper for støtten

De tre nordnorske fylkeskommunene har foreslått å kutte all støtte til Nordnorsk Jazzforum og flere andre organisasjoner. Nordnorsk Jazzforum krever at støtten videreføres.

(Ill.foto: Wikimedia Commons)

De tre nordnorske fylkeskommunene har gjennom samarbeidet i Den nordnorske kulturavtalen gitt Nordnorsk Jazzforum (NNJF) økonomisk støtte til å drifte organisasjonen. Støtten har de siste årene blitt kraftig redusert, en reduksjon som også har rammet andre kulturinstitusjoner. Den nordnorske kulturavtalen/fylkeskommunene har nå foreslått å kutte all støtte til NNJF og flere andre organisasjoner.
– Dette tar vi skarp avstand fra og krever at støtten videreføres. Det er viktig å støtte mangfoldet og legge til rette for det frivillige arbeidet. Vi krever derfor at støtten til Nordnorsk jazzforum opprettholdes, sier styreleder Bjørn Bonsaksen i en pressemelding.

Nordnorsk Jazzforum (NNJF) er en musikkpolitisk organisasjon for jazzklubber, storband, jazzfestivaler og musikere med tilknytning til Nord-Norge. Boka Nordnorsk Jazz gjennom 90 år, et praktverk om nordnorsk jazz og viktig kulturhistorie, to større CD-produksjoner, Distant Report nr 1 og 2, og etablering av Nordnorsk Jazzsenter på slutten av 1990-tallet er bare noe av det NNJF har bidratt til.
Organisasjonen ble stiftet i Harstad under festspillene i 1969 og har siden den gang spilt en viktig rolle for utbredelsen av jazzen i vår landsdel. Om to år er Nordnorsk Jazzforum 50 år. I den forbindelse jobbes det med en større markering av den livskraftige nordnorske jazzen under Festspillene i Nord-Norge.

Femten jazzklubber/arrangører, sju festivaler, ti storband og ca 40 musikere er via sitt medlemskap i Norsk jazzforum medlem i NNJF.
– Et eventuelt kutt av støtten til Nordnorsk jazzforum er svært trist for kulturlivet i landsdelen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

NNJFs opprop mot kutt av fylkeskommunal støtte er signert av følgende foreninger, klubber musikere og storband:  Albert Albrigtsen (Musiker), John Kåre Hansen (Musiker), Andreas Fliflet (Musiker), Ola Asdahl Rokkones (Musiker), Fred Glesnes (Musiker), Sigbjørn Thomassen (Musiker), Ida Nordgård (Tromsø Jazzfestival), Børge Ytterstad (Musiker), Sigrun Tara Øverland (Musiker), Anders Eriksson (Musiker), Lofoten Jazzklubb, Forum for Scenekunst, Brynjar Rasmussen (Musiker), Finn Robert Olsen (Musiker), Oddmund Finnseth (Musiker), Bjørn Einar Bjørnå (DIOC Big Band), Ulla Stina Wiland (Nordnorsk Jazzsenter) Håvard Stubø/Narvik Jazzklubb, Katarina Meidell (Musiker), Håkon William Skog Erlandsen (Musiker), Finn Sletten (Musiker), Jan Gunnar Hoff (Musiker/Bodø Jazz Open), Eivind Valnes (Musiker), Stein Olav Pedersen (Musiker), Tim Challman (Musiker), Hallgeir Pedersen (Musiker), Rita Skogvoll (Vågsfjord Jazzklubb), Ragnhild Ørnes (Lofoten Jazzklubb), Rune Paulsen (Ysteriet Kro og Scene), Per Steiro (Vesterålen Storband), Per Inge Jensen (Nordkapp Musikk Forum), Ann-Iren Hansen (Musiker), Konrad Kaspersen (Musiker), Hilde Høgseth (Smeltedigelen Musikkfestival AS og 4/4 Forum for takt og tone), Kjøllefjord Storband, Storbandet 60+, Ervik Storband, Lars Marhaug (Musiker), Sigrid Brennhaug (Musiker), Hemnes Jazzforum, Jon Sjøen (Musiker og dirigent/Ervik Storband), Øystein Blix (Musiker), Ad Lib Jazzklubb, Leif Erik Olaussen, Vadsø Storband, Steinar Kjeldsen, Sortland Jazzfestival, Helge Sveen (Musiker), Norsia Storband, Jannike Sara Hansen, Sortland Jazz- og viseklubb, Sverre Ratsø/Sandnessjøen Storband, Sverre Gjørvad (Musiker), Marianne Halmrast (Musiker), Morten Steene (Musiker), Polarjazz, Granmoen storband,

Oppropet kan signeres her.

 

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev