Nyheter

Karin Krog jubilerer med konsert og samleboks

Karin Krog feirer 80-årsdagen med konsert på Nasjonal jazzscene torsdag 11. mai og utgivelse av en CD-boks som gir et bredt bilde av hennes seksti år lange karriere.

pressefoto: Andreas Ulvo

Mandag 15. mai fyller jazzsangeren Karin Krog 80 år. Dette feires med jubileumskonsert på Nasjonal jazzscene torsdag 11. mai hvor Krog selv er vertinne for den store festen. Norges suverene vokalveteran har lagt opp til et fyldig og fargesprakende jubileumsprogram. På konserten, i forskjellige konstellasjoner, treffer du Vigleik Storaas (piano), Morten Gunnar Larsen (piano), Tom Olstad (trommer), Terje Gewelt (bass), Staffan William-Olsson (gitar), John Surman (saksofon) og selvfølgelig Karin Krog selv.

Utgir jubileumsboks
I forbindelse med den store dagen utgir ODIN Records en 6CD boks, The Many Faces Of Karin Krog, som gir et bredt bilde av Karins seksti år lange karriere. Få andre har arbeidet i så mange ulike musikalske felt. Sammen med Jan Garbarek, Arild Andersen, Jon Christensen og Terje Rypdal er hun en gallionsfigur for eksplosjonen av talent i norsk jazz som kom til overflaten på midten av sekstitallet og som har satt store spor i internasjonal jazz. Denne seks-CD boksen er et bidrag til feiringen av Karin Krogs 80-årsdag, men den er også en feiring av en karriere som har vart i mer en seks tiår.
Dette er ikke den første samleplaten med hennes musikk, men The Many Faces of Karin Krog tilbyr uten tvil det  mest komplette og bredeste perspektivet på hennes bidrag til jazz og moderne musikk så langt, skriver Odin Records i presseskrivet. I løpet av en seksti år lang karriere, «et liv i musikk» som hun selv formulerer det, har hun vært innom bortimot alt.

Seks tiår med stadig fornying
Karin Krog er uten tvil en av landets viktigste jazzmusikere og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964. Hun opptrådte på den aller første utgaven av Kongsberg Jazzfestival samme år og har gjennom en lang karriere stadig evnet å fornye seg. Krog har med stor utforskertrang og åpent sinn eksperimentert med vokalteknikker og elektronikk, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman. Hun har også blitt samplet av hip hop-artisten Madlib, og hun forvalter selv sin egen katalog.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev