Nyheter

– Tidenes Jazzfest

Tirsdag 9. mai åpner Trondheim Jazzfestival det de omtaler som tidenes Jazzfest, med blant andre Sarah McKenzie, Ingrid Jensen (bildet), Kirsti Huke, Karin Krog, Chris Potter Quartet, Lina Nyberg Band, Jacob Collier og Shobaleader One.

– Mellom Terje Nilsens åpningskonsert til avrundingen med Trondheim Jazzorkester & SKRAP på søndagskvelden kan du oppleve tidenes Jazzfest line-up, sier festivalen i en pressemelding.
Kirsti Huke har verdenspremiere på bestillingsverket «Weaving»  på Dokkhuset 14. mai. Den prisbelønte kanadiske trompetisten Ingrid Jensen, saksofonist Chris Potter, gitarist Al Di Meola, den prisbelønte vokalisten Sarah McKenzie og legenden Lill Lindfors er også klare for Jazzfest.

Kirsti Huke har verdenspremiere på bestillingsverket "Weaving" under Jazzfest 2017.
På Dokkhuset 14. mai har Kirsti Huke med seg to trommeslagere, Erik Nylander og Wetle Holte, samt trompetist Gunnar Halle.

For sjuende år på rad skal de unge talentene på Jazzlinja NTNU presentere folkekjære pop- og rock-klassikere fra Trøndelag på en helt ny måte. Nå er det Ulf Risnes og Tre Små Kineseres musikk som skal “under hammeren”, og NTNU Jazzensemble ledes av Heidi Skjerve og Daniel Buner Formo.
Jazzfest arrangerer også Aperitif-konserter, minikonserter med unge og talentfulle jazzmusikere. Fra Birka og Sund folkehøyskoler kommer bandene Lurifax, BØ, Trio On Hold og Orbit Trio. For andre år på rad arrangerer Gulljazz konserter for det eldste publikummet på E.C. Dahls helse- og velferdssenter.

Nærmøter med festivalartister
Gjennom sitt Fokus-program arrangerer Jazzfest nærmøter med et knippe festivalartister. Musikerne deler raust av sine erfaringer, setter fokus på ulike temaer og er åpen for spørsmål fra publikum. I år blir det prat med saxofonisten Chris Potter, trommeslageren Marcus Gilmore, trompetisten Ingrid Jensen, multitalentet Jacob Collier og bransjeeksperten Kenneth Kileen, leder for 12 Points Festival i Irland. Programmet foregår på dagtid i Bar Passiar. Mer om Fokus-programmet her.

Jazzfest Ute
Fredag og lørdag fra lunsjtid og utover fylles Dokkparken med musikk, aktivitet og moro for barn og unge. Fredag er forbeholdt de minste barna og det blir promenade med Strindens Promenade Orchester, show med Bendik Sjømæling Nordgaard fra Flying Seagull Project og konserter. Lørdag blir det fire konserter med de unge talentene i Horse Orchestra, Nadia Warholm, Midtnorsk Ungdomsstorband og Young Voices. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Saken fortsetter under bildet

Trondheim Jazzorkester og Skrap, med Heida Mobeck og Anja Lauvdal, avslutter Jazzfest i Verkstedhallen søndag 14. mai med fremføring av verket "Antropocen".  (pressefoto)
Trondheim Jazzorkester og Skrap, med Heida Mobeck og Anja Lauvdal, avslutter Jazzfest i Verkstedhallen søndag 14. mai med fremføring av verket «Antropocen». (pressefoto)

Jazzhistorisk byvandring
Jan Ditlev Hansen, forfatteren av Jazz ved Nidelven – en musikkhistorisk byvandring, vekker bokutgivelsen sin til live ved å ta publikum med på tur lørdag 13. mai. Byvandringen starter i Dokkparken og ender opp på Antikvariatet, på Dr. Bekkens Blå Scene. På veien serveres et omfattende og fornøyelig innblikk i jazzmiljøet i Trondheim.

Studentutveksling
Seks studenter fra Birmingham Conservatoire og seks studenter fra Jazzlinja NTNU møtes, først under Cheltenham Jazz Festival deretter i Trondheim under Jazzfest. De 12 studentene etablerer tre nye besetninger, øver inn materiale og framfører nytt og spennende materiale. I fjor var Bar Moskus sprengt, og jubelen sto i taket, forteller Jazzfest i en pressemelding. I år arrangeres konsertene i Avant Garden. Arrangementet, med støtte fra NTNU, er gratis.

Mer om Jazzfest – Trondheim Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Premierer i kø på Kongsberg Jazzweekend

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble har premiere på verket Mid-Atlantic, Martin Horntveth har urframføring på sitt nye bestillingsverk og Arild Andersen har satt sammen et nytt band i anledning sin 75-årsdag under Kongsberg Jazzweekend i november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev