Nyheter

Afrobeatlegende til Mandaljazz

Den nigeriansk/britiske keyboardisten og komponisten Dele Sosimi (bildet) kommer til Mandaljazz. På konserten får han med seg noen av Norges mest spennende, unge musikere som for anledningen har etablert Nye Lindesnes Afrobeat Ensemble.

pressefoto: Bart Van der Moeren

Årets Mandaljazzprogram er snart komplett, og tredje headliner er den nigeriansk/britiske keyboardisten og komponisten Dele Sosimi.
– Dele Sosimi er utvilsomt et av programmets høydepunkt og vårt internasjonale alibi. Konserten blir en unik afrobeatfest til ære for Fela Kuti som døde for 20 år siden i år, sier Morten Saanum Bessesen i Mandaljazz.

Sosimi var keyboardist i legendariske Fela Kutis Egypt 80 i sju år og er en av de viktigste personene som holder liv i Fela Kutis afrobeatånd i dag. Han var også musikalsk leder for Egypt 80 etter at Fela Kutis sønn, Femi, tok over som frontfigur i bandet.
Helt spesielt for denne konserten er at Erik Kimestad Pedersen, trompetist og en av ildsjelene bak Mandaljazz, vil sette sammen et band av unge, skapende musikere som skal spille sammen med Dele Sosimi under Mandaljazz. De kaller seg Nye Lindesnes Afrobeat Ensemble. Dette blir et unikt møte mellom unge musikere og gammel afrobeat-tradisjon i nye rammer.

Dele Sosimi og Nye Lindesnes Afrobeat Ensemble ser du eksklusivt på Mandaljazz torsdag 29. juni. Bandet består av Ole Mofjell (trommer/perk), Axel Skalstad (trommer/perk), Johannes Vaht (bass), Karl Bjorå (gitar), Lars Ove Fossheim (gitar), Vegard Lien Bjerkan (piano/synth), Torben Snekkestad (sopran/tenor/trompet m/saxmunnstykke), Erik Kimestad Pedersen  (trompet), Natalie Sandtorv (vokal), Hanna Paulsberg (sax) og Hans Hulbækmo (trommer/perk).

På programmet til Mandaljazz 2017 finner vi i tillegg til Dele Sosimi solide norsk navn som Christian Wallumrød Ensemble, Pixel, Ola Kvernbergs Steamdome, Knut Riisnæs Kvartett, Rohey, Trondheim Jazz Orchestra & Skrap, Emile the duke og Stian Westerhus. Dele Sosimi vil i tillegg til konserten holde en afrobeat-workshop ved UiA.

Ung suksessfestival
Bak Mandaljazz står tre unge jazzmusikere, Eirik Kristensen, Erik Kimestad Pedersen og Morten Saanum Bessesen, som for noen år siden fikk en idé om å dra i gang festival i hjembyen og gjenopplive den magiske stemningen de husket fra Lørdagsjazz i Hestetroa og selvsagt på den nedlagte jazzfestivalen i Mandal. De samlet en gruppe venner, og i 2014 arrangerte de sin første festival i landets sørligste kystby. Mandaljazz har blitt en suksess, og i 2015 ble de tre festivalgründerne utropt til årets mandalitter.
– Mandaljazz er blitt en viktig del av det sommerlige kulturtilbudet i Mandal. Byen har en fortid som jazzby, noe som har kommet skikkelig tilbake med denne festivalen. Det er flott at disse unge arrangørene får dyrke dette, sa Ingvild Wetrhus Thorsvik, fungerende ordfører og fungerende leder av driftsstyret i Mandal, til avisen Lindesnes da prisen ble overrakt.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev