Nyheter

OsloJazz med to dager i Sentralen

Oslo Jazzfestival tar i bruk Sentralens mange scener under festivalen i august. Steamdome, Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen, GURLS og Misha Alperin er blant de som spiller der.

på bildet over: Gurls, fra venstre: Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah (pressefoto)

Oslo Jazzfestival inviterer for første gang til to dager med «Åpent hus» på Sentralen konserter fordelt på husets mange scener. Det vil bli solgt både dagspass og todagerspass til Åpent hus.
Steamdome, Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen, GURLS og Misha Alperin spiller fredag 18. august,  flere artister kommer til på både fredag og lørdag på Sentralen.
Billettsalget starter onsdag 5. april kl. 10:00.

Steamdome med Ola Kvernberg i spissen (pressefoto)
Steamdome med Ola Kvernberg i spissen (pressefoto: André Løyning)

Steamdome (Marmorsalen)
Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist. Kvernbergs Steamdome-prosjekt er et lokomotiv av et band hvor Kvernberg har med seg bassist Nicolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold), gitarist Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), organist Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert) og trommeslager Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), i tillegg til trommeslagerne Olaf Olsen (BigBang, Todd Terje & The Olsens), og Axel Skalstad (Krokofant) som stepper inn for Børge Fjordheim og Hans Hulbækmo for anledningen. Den musikalske inspirasjonen henter Kvernberg fra Fela Kuti, Ennio Morricone, Weather Report, Nigeriansk folkemusikk («Ogene»), Todd Terje og Nils Petter Molvær. Hvordan det låter får du høre i Marmorsalen på Sentralen og på det kommende Steamdome-albumet som slippes senere i år.

GURLS (Hvelvet)
– Da Oslo Jazzfestival hørte at GURLS var aktive igjen tok det ikke mange minuttene før vi booket dem, sier festivalen i en pressemelding.
Den nye inkarnasjonen av GURLS består av tre av den unge, norske jazzens mest spennende stemmer: Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah. Her får du jazza pop, eller poppa jazz som kanskje sender assosiasjoner til Neeneh Cherry & The Things mest melodiske øyeblikk.

Fra forsiden

Nyheter

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev