Nyheter

Tilskudd fra Music Norway fordelt

Årets første runde i Music Norways reisetilskuddsordning er fordelt. Mats Eilertsens Rubicon, Gard Nilssen´s Acoustic Unity og Jaga Jazzist er blant de som har mottatt reisetilskudd. Kongsbergs Jazzfestival er blant de som har fått midler fra den nye ordningen for internasjonale besøksprogram.

På bildet over: Mats Eilertsen (pressefoto: CF Wesenberg)

Music Norway melder at 232 søknader ble behandlet og av disse ble 136 søknader innvilget. Totalt ble det omsøkt for 8,8 millioner og av dette ble det innvilget tilskudd for 3,13 millioner.  Tyskland, USA og England nevnes som det mest omsøkte destinasjonene for konserter. Mats Eilertsen mottar kr 50 000,- for konserter i Tyskland, Nederland og Israel, Gard Nilssen mottar kr 30 000,- for turné i USA og Canada, Steinar Raknes og Tore Brunborg kr 30 000,- for turné i Argentina og Jaga Jazzist mottar kr 100 000,- for USA-turné i juni.

I den nye ordningen kan også norske festivaler- og arrangører søke tilskudd til internasjonale besøksprogram. Vestnorsk jazzsenter og Kongsberg Jazzfestival fikk begge innvilget kr 80 000,- for de internasjonale  delegatprogrammene Nutshell (Vestnorsk jazzsenter) og Silver City Sound (Kongsberg Jazzfestival)

 

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev