Nyheter

Lassen på turné med ny kvartett

Saksofonist Harald Lassen legger ut på turné med nytt band. Hamar, Oslo, Trondheim og Bergen får besøk før turnéen går videre til London og tre konserter der.

pressefoto: Florin Bondrila

Saksofonist, vokalist og låtskriver Harald Lassen, kjent fra blant annet Mopti og Pixel, søkte til sine jazzrøtter da han slapp sitt personlige debutalbum «Rainbow Session» ifjor.  Albumet ble utropt til «et av årets viktigste jazzalbum» av Dagens Næringsliv, mens Dagsavisen beskrev det som «akustisk jazz på sitt beste».

Etter å ha spilt inn debutalbumet med den belgiske supertrioen LABtrio fortsetter Lassen nå med et helt nytt band.  – I 2017-versjonen av bandet har jeg tatt med meg videre pianist Bram De Looze fra LABtrio. Han er en stigende stjerne på den europeiske europeiske jazzhimmelen, men viktigst av alt en helt utrolig musiker, sier Harald Lassen, og legger til at de to møttes for første gang på Norsk jazzforums sommerkurs i Søgne for elleve år siden.

Inn kommer også The Switch-trommis Tore Flatjord og bassist Stian Andersen, kjent fra The Switch, Baker Hansen, Mongrel og Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists.

Onsdag 15. mars turneåpner kvartetten i Hamar. I tillegg til Norge gjør de tre konserten i London.
– Jeg synes den britiske jazzscenen er litt undervurdert her hjemme. Den er utrolig progressiv og briter som publikum er helt genuine. Jeg har spilt mye med Pixel i UK og det har vært utelukkende positivt. Det er lett å glemme at Storbritannia er en stor, kanskje den største, musikknasjonen i Europa og båndene mellom UK og resten av musikkverden er tette, sier Lassen, og fortsetter: – Men UK kan også være utfordrende både økonomisk og strukturelt. Men jeg liker utfordringer!

Turné:
15.03 – Toneheim folkehøgskole, Hamar
16.03 – Nasjonal jazzscene, Oslo
17.03 – Dokkhuset Scene. Tr.Heim
18.03 – Det Akademiske Kvarter, Bergen
22.03 – Ronnie Scott’s Jazz Club, London (6pm)
22.03 – The Spice of Life – Soho, London (8pm)
23.03 – Gallery Café, London (split m. Jonathan Chung Quartet)
20.07 – Molde International Jazz Festival

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev