Nyheter

Nye festivalslipp

Jazzintro-vinnerne Megalodon Collective (bildet) er klare for Kongsberg Jazzfestival, den britiske multiinstrumentalisten Jacob Collier kommer til Jazzfest i Trondheim og Oslo Jazzfestival slipper Lill Lindfors, Tom Harrell og Eyolf Dale.

pressefoto: Signe Fuglesteg Luksengard

Oslo Jazzfestival inviterer til konserter med tre distinkte frontfigurer under årets festival. Til Oslo Konserthus kommer selveste Lill Lindfors, og på Nasjonal Jazzscene Victoria spiller Eyolf Dales Wolf Valley og Tom Harrell TRIP. Eyolf Dale har de siste årene markert seg som en av landets mest spennende unge pianister. Han har de siste årene spilt på festivalen med Albatrosh (2014) og Daniel Herskedal (2016), men dette blir første gang han spiller under eget navn. Med Wolf Valley-prosjektet har Dale plukket med seg musikere fra øverste hylle: André Roligheten (saksofon, klarinett), Hayden Powell (trompet),Kristoffer Kompen (trombone), Rob Waring (vibrafon), Adrian Løseth Waade (fiolin), Per Zanussi (bass) og Gard Nilssen (trommer).
Mer om programmet på Oslo Jazzfestival her.

Jacob Collier til Jazzfest
London-baserte Jacob Collier har allerede blitt utnevnt til intet mindre enn «jazzmusikkens nye messias» av The Guardian, og «musikkens fremtid» av Jazzwise magazine. Han debuterte sitt enestående live-show like så godt på Montreux Jazz Festival som oppvarmer for selveste Herbie Hancock og Chick Corea. Jazzlegender som Quincy Jones, Pat Metheny, Steve Vai, Take 6, Hancock og Corea selv har siden telt seg som blodfans av Collier. Debutalbumet «In My Room» fra 2016 gikk rett til toppen av iTunes Jazz listene i 23 land, samt #1 på den amerikanske Billboard Contemporary Jazz listen. Collier tar begrepet enmannsorkester til nye og uante høyder, og det skal han også gjøre på Jazzfest 12. mai.
Mer om programmet på Jazzfest her.

Jazzintro-vinnere til Energimølla
Da Megalodon Collective vant Jazzintro sommeren 2016, uttalte juryen: «Vinneren av Jazzintro 2016 framstår som et komplett band med fantastiske instrumentalister. Bandet har en utrolig forfriskende blanding mellom fullt anarki og fin struktur. De spiller supertight og skranglete på samme tid. Det er massivt, lekent og improvisasjonspartiene har en tydelig retning». Dette overskuddsfenomenet av et band har sitt utspring i jazzutdanninga ved NTNU i Trondheim. De har for lengst erobret resten av landet og er i full gang med å etablere seg internasjonalt. Nylig kom også deres andre plate «Animals» ut til strålende kritikker.
– Det er en glede for Kongsberg Jazzfestival å kunne presentere Megalodon Collective på årets festival, sier leder av festivalens programkomité, Tor Dalaker Lund.
Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev