Nyheter

Sildajazz feirer med Jamie Cullum

Sildajazzen har 30-årsjubileum i år og feirer dette med en konsert med Jamie Cullum på Rådhusplassen lørdag 12.august. Elephant9 er også klare for festivalen i Haugesund.

Den britiske sangeren og pianisten Jamie Cullum slo gjennom med braksuksess i 2003 med plata “Twenty Something” med sin miks av arrangert pop og jazz standards. Cullum har solgt over ti millioner plater på verdensbasis og han appellerer like mye til de som liker pop og rock som til jazzpublikummet, og omtales ofte som en moderne Frank Sinatra. Jamie Cullum er en moderne performer, som gladelig kaster seg over musikken til Duke Ellington, Nina Simone og Cannonball Adderley side om side med piano-versjoner av The White Stripes, Kanye West, Rihanna, Jimi Hendrix, Radiohead, Elton John, Justin Timberlake og Lady Gaga.
Cullum gjorde suksess på Sildajazzen i 2011 og en retur har stått høyt på festivalens ønskeliste. Lørdag 12. august avslutter han Sildajazz’ jubileumsutgave på Rådhusplassen.

Den hardtslående trioen Elephant9 er også klare for Sildjazz i august. Bandet, som består av Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Eilertsen, henter like mye inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock som hardtgroovende jazz.
– Vi ser frem til et skikkelig musikalsk sjøslag når Elephant9 serverer sine låter under årets sildajazz. Og vi garanterer at de som til slutt står igjen som seierherre, med det aller største gliset er, det er publikum, sier Sildajazz i en pressemelding.

Årets festivalkunstner er Sigmund Olsvik fra Haugesund.

Mer om Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev