Nyheter

Kristoffer Lo slipper nytt soloalbum

I slutten av mars slipper Kristoffer Lo sin tredje soloplate. Albumet er spilt inn i Electrical Audio i Chicago med Steve Albini.

pressefoto: Terje Trobe

Gitarist, tubaist og komponisten Kristoffer Lo slapp i fjor sitt andre soloalbum, the «Black Meat», til strålende anmeldelser. Samme år ble han nominert til en Spellemann for Årets Album med albumet «Savages» med Trondheim Jazzorkester.
Det nye albumet er spilt inn i legendariske Electrical Audio i Chicago med teknikeren som nekter å kalle seg produsent, Steve Albini. Han står bak legendariske plater som PJ Harveys «Rid of Me», Nirvanas «In Utero» og Pixies «Surfer Rosa».

Kristoffer Lo og Steve Albini i
Kristoffer Lo og Steve Albini i i Electrical Audio.

Samarbeidet mellom Lo og Albini oppstod ved en tilfeldighet. Lo var i Chicago på Highasakite-turné og ville utnytte en fridag. Han fikk lånt en tuba og booket én dag i studio med Steve Albini, og så var samarbeidet i gang. Plata ble improvisert live i studio og Steve Albini mikset direkte ned til en 2-spors båndopptaker. Etter 6 timer var albumet «Anhedonia» ferdig.

«Anhedonia», som kan direkte oversettes til uten glede, er det tredje albumet i rekka fra Kristoffer Lo.  Debutalbumet består kun av tuba og effekter, på  «The Black Meat» introduseres i tillegg flugabonen, og på «Anhedonia» tar Lo også i bruk sin trofaste Fender Bass VI. Plata er mikset av Steve Albini i Electrical Audio og mastret av Morgan Nicolaysen i Propeller Mastering. Platecoveret er laget av Per Spjøtvold.

Fra forsiden

Nyheter

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev