Nyheter

Verdenspremiere på Nattjazz

Det blir verdenspremiere på ny pianotrio med Bugge Wesseltoft (bildet) på Nattjazz. I tillegg er Joshua Redman Trio og tre nye navn bekreftet til årets festival i Bergen.

pressefoto: Nattjazz

Bugge Wesseltoft møter Dan Berglund og Magnus Øström fra Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.) til verdenspremiere på Nattjazz, onsdag 31. mai. Etter lenge å ha hatt lyst til å spille i en pianotrio igjen, fant Bugge Wesseltoft ut at det kuleste ville være å spørre de gamle vennene Öström og Berglund om å spille sammen, forteller Nattjazz i en pressemelding. Med New Conception Of Jazz og E.S.T har de en slags parallell musikalsk historie helt fra midten av 90-tallet. I dette prosjektet vil de tre musikerne presentere en miks av jazz og progrock, forankret i skandinaviske røtter med akustiske instrument og elektronikk om hverandre. I tillegg til å drifte plateselskapet Jazzland, har Wesseltoft vært en pioner i å modernisere den elektroniske jazzmusikken, mens E.S.T på sin side var en av de største suksessene ikke bare i svensk musikkliv, men i hele Europa.

Joshua Redman til Nattjazz
Amerikanske Joshua Redman har spilt i studio og på scenen med storheter som Charlie Haden, Elvin Jones og Pat Metheny. Saksofonisten har gitt ut en rekke kritikerroste album, og er i dag en anerkjent bandleder med en energisk spillestil og scenefremtoning. Redman var Artist in Residence på Moldejazz i 2006, i ettertid har han hatt flere vellykkede samarbeid med norske musikere som Bugge Wesseltoft, Ola Kvernberg og Trondheim Jazzorkester. Joshua Redman leverte en forrykende konsert på Nattjazz i 2011 med bandet James Farm, torsdag 1. juni kommer han til Bergen med egen trio, med Reuben Rogers på bass og en av jazzens mest elleville trommeslagere, Gregory Hutchinson.

Også bekreftet til Nattjazz 2017 er disse nye navnene: The Still, Coronado og Øyvind Dale Sekstett. Mer om hele programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev