Nyheter

Helgejazz for store og små på Nesodden

Nesodden Jazzklubb byr på Vinterjazz-konserter for både store og små denne helga, med impro-koret Oslo 14 (bildet) i Galleri Vanntårnet lørdag og Snurr-Musikkeriet i Tangenten søndag.

pressemelding/foto: Morten Minothi Kristiansen

Første helgen i februar byr Nesodden Jazzklubb på to konserter som inngår i årets landsomfattende Vinterjazz-mønstring som etter 10 dager avsluttes søndag.
Oslo 14 er noe så sjeldent som et 15 stemmer sterkt kor viet improvisasjonsmusikk og eksperimentell vokalmusisering. Elin Rosseland, lektor i jazz-  og improvokal ved Norges musikkhøgskole og dertil en av landets fremste utøvere i faget, startet koret i 2014, og siden den gang har det rukket å markere seg med konserter på bl a Only Connect, Oslo Jazzfestival og Ultima i 2015 og på Nasjonal jazzscene Victoria i fjor. I fjor høst kom også albumet «Improvisasjon * Komposisjon», med Wenche Losnegårds «Holy Blood» og Susannas «Mass for The Witch Woman» som eksempler på det komponerte.
Men uansett om materialet er komponert eller improvisert, musiserer Oslo 14s sangere med en rimelig stor og uortodoks vokal klangpalett. Med alt fra hvisking og skrik via vakker harmonisering til tungeklikking i uttrykket, blir det således ingen vanlig korkonsert i Vanntårnets helt spesielle akustikk lørdag ettermiddag fra klokka 17:15, en halv time etter døråpning.

Snurr-Musikkeriet:  Margrete Augdal (vokal, elektronikk) og Lene-Anett Killingmo (treblås, elektronikk).
Snurr-Musikkeriet: Margrete Augdal (vokal, elektronikk) og Lene-Anett Killingmo (treblås, elektronikk).

Dagen etter inntar duoen Snurr-Musikkeriet – Margrete Augdal (vokal, elektronikk) og Lene-Anett Killingmo (treblås, elektronikk) – Tangenten klokkka 14:15 for å besvare eksistensielle spørsmål som for eksempel hva sengemonsteret under sengemonster-senga driver med på kvelden, eller hva man skal gjøre med sure føtter. De to musikantene, som begge har jazz- og impro-bakgrunn, stiller med originale sanger for barn i alle aldre (men kanskje spesielt dem i aldersgruppen 2 – 10 år), og gir muntre svar på hvem det er som har stjålet trampolina og trompeten og andre uoppklarte spørsmål. Lurer du på dette eller på hva en spradebass er eller på hvilken pris Grisine Disco-Gris vant; ja, da er denne konserten akkurat noe for deg.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev