Nyheter

Festivaluke i Bodø

Arild Andersen og Ensemble Denada åpner Bodø Jazz Open i Stormen kulturhus onsdag 1. februar.

på bildet over: Arild Andersen og Håkon Mjåset Johansen under Kongsberg Jazzfestival 2016 (foto: Terje Mosnes)

Bodø Jazz Open arrangeres i 2017 for syvende gang.
– Festivalen øker stadig i popularitet, sannsynligvis fordi vi alltid har vært opptatt av å skape et program med musikalsk bredde i form av ulike sjangre og samarbeidsprosjekter på tvers av lokale, nasjonale og internasjonale grenser, forteller PR- og kommunikasjonsansvarlig Kristine Hoff.
Det arrangeres omtrent 40 arrangementer under festivalen i Bodø og på programmet står blant andre Marit Sandvik, BeHop, Troun Eriksen og Ylajali med Live Maria Roggen og Tone Åse. I tillegg får barna sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek lørdag 4. februar. Se hele programmet til Bodø Jazz Open her.

Åpningskonsert med «Arinada»
Åpningskonserten finner sted i hovedsalen på Stormen Kulturhus onsdag 1. februar. Bassist Arild Andersen kommer med Ensemble Denada, et prosjekt hvor leder/trombonist Helge Sunde samt arrangørene Erlend Skomsvoll, Øyvind Brække og bandets bass-saksofonist Shannon Mowday har arrangert et utvalg Andersen-komposisjoner for den store besetningen. «Arinada» hadde premiere på Kongsberg Jazzfestival i fjor, og JazziNorges anmelder Terje Mosnes skrev begeistret: «…blendende ensemblespill, svært høreverdige soli og ikke minst velkjent, helhjertet involvering fra Andersen selv.».
I tillegg til Andersen og Denada vil Jan Eggum spille på åpningskonserten, og etter de har gjort hver sin konsert vil de også opptre sammen.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev