Nyheter

Sesongåpning på Kampenjazz

Duoen Jinchūriki (bildet) åpner konsertsesongen på Kampenjazz i Oslo søndag 22. januar.

på bildet over: Adrian Løseth Waade og Håkon Aase (foto: Kristoffer Eikrem)

– Etter en høst med masser av fantastisk musikk møter Kampenjazz våren med la creme de la creme av dagens unge norske jazz. Noen er gamle venner, noen nye. Noen unge, noen er (litt) eldre, skriver Kampenjazzi en pressemelding.
Det er duoen Jinchūriki, med fiolinistene Adrian Løseth Waade og Håkon Aase, som åpner konsertsesongen på Kampenjazz i Oslo 22. januar. De to fiolinistene opererer i en musikalsk verden som helt er deres egen med vakker og samstemmig musikk. I fjor høst slapp de sitt første album «Ky­ūbi».

Vinterjazz på Grønland
Uka etter er det tid for Vinterjazz 2017, og Kampenjazz på Grønland i Oslo har i år Come Shine og Karl Seglem på Vinterjazzprogrammet. Med plata «Norwegian Caravan», laget i samarbeid med KORK, plasserte kvartetten Come Shine seg nok en gang i aller fremste rekke av jazzensembler i 2016. Med Erlend Skomsvolls arrangementer gir de strålende versjoner av ikke bare jazzens standardlåter, men også sterke musikalske uttrykk fra den internasjonale populærmusikken. Dette får Kampenjazzpublikummet høre søndag 29. januar.
Karl Seglem Acoustic Quartet er aktuell med det helt ferske albumet «Nordic Balm».  Bandet legger ut på Norgesturné i slutten av januar og søndag 5. februar går turen innom Kampenjazz.

Residerende kapellmester
Kampenjazz viderefører også i 2017 institusjonen residerende kapellmester. Med det får publikum mulighet til å fordype seg i musikken til en av landets ledende musikere.
Elin Rosseland er klubbens fjerde residerende kapellmester. Hun spiller tre konserter i februar med tre forskjellige band. Rosseland er ikke bare en av våre fremste improviserende vokalister og komponister i dag, men er også en av de viktigste lærerne for unge lovende talenter på Norges Musikkhøyskole.

Se hele programmet til Kampenjazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev