Nyheter

Klart for Djangofestivalen

På Cosmopolite fredag 20. januar åpner Djangofestivalen som i år arrangeres for 38. gang. På årets program står blant andre Fiona Monbet (bildet) med Adrien Moignard, Pierre Cussac og Diego Imbert.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.
Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Programmet på Djangofestivalen 2017:
FREDAG 20. januar
Oslo Stringswing Kollektiv + gjester (N), Gustav Lundgren Trio & Antoine Boyer (S/F), Fiona Monbet/Adrien Moignard/Pierre Cussac/Diego Imbert (F).

LØRDAG 21. januar
Hot Club de Norvège (N) & Kourosh Kanani (UK), Brady Winterstein Trio & Martin Weiss (D), Remi Harris Trio & Giacomo Smith (UK).

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev