Nyheter

TJO og Redman sammen på Kongsberg

Trondheim Jazzorkester, under ledelse av Eirik Hegdal, spiller på Kongsberg Jazzfestival med den amerikanske saksofonisten Joshua Redman.

på bildet over, fra venstre: Eirik Hegdal og Joshua Redman (foto: TJO)

Trondheim Jazz Orchestra er en musikalsk fullrigger – ikke bare i det norske musikkmiljøet, men i høy grad også internasjonalt. Med skiftende besetninger, som tilpasses de enkelte prosjekter, har bandet gjentatte ganger imponert med suverene konserter og sterkt kritikerroste plater. Typisk for orkestret er at de har samarbeidsprosjekter med store musikkpersonligheter, som Chick Corea, Pat Metheny, Christian Wallumrød, Kristoffer Lo og mange flere.

Joshua Redman (pressefoto: Jay Blakesberg)
Joshua Redman (pressefoto: Jay Blakesberg)

Et spesielt vellykket samarbeid har bandet hatt under ledelse av Eirik Hegdal med den amerikanske stjernesaksofonisten Joshua Redman som solist. Eirik Hegdal står for de fleste av komposisjonene, og det unike samarbeidet ble i 2011 dokumentert på plata Triads and More.

Konstellasjonen Trondheim Jazz Orchestra, Eirik Hegdal og Joshua Redman spilte første gang sammen i 2006 og har turnert i Europa sammen ved noen få anledninger etter dette.
– Mange har ønsket å oppleve dette samarbeidet live igjen og vi er utrolig glad for å kunne gi publikum denne muligheten på årets festival, sier Tor Dalaker Lund, leder av programkomiteen i Kongsberg Jazzfestival.

Mer om Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev