Nyheter

Stian Carstensen gjester Marius Neset Quintet

Et originalt og unikt musikalsk møte venter på Kongsberg Jazzfestival når saksofonisten Marius Neset (bildet) utfordres av det musikalske fenomenet Stian Carstensen.

pressefoto: Lisbeth Holtan
pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

Stian Carstensen har gjestet Marius Neset på scenen kun én gang tidligere – noe som var så vellykket at det nå blir mulighet for flere til å oppleve de to virtuosene sammen under Kongsberg Jazzfestival.
– Marius Neset Quintet med Stian Carstensen kan fort bli den store og positive overraskelsen på årets jazzfestival på Kongsberg, sier en begeistret festivalsjef, Kai Gustavsen.

Stian Carstensen (pressefoto: Andreas Ulvo)
Stian Carstensen (pressefoto: Andreas Ulvo)

Marius Neset har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra seieren med JazzKamikaze i Young Nordic Jazz Comets i 2005, utgivelser og konserter med sin egen kvintett, til større samarbeidsprosjekter med London Sinfonietta og Trondheim Jazzorkester – og mye mer. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat nylig presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Med sin egen kvintett makter han alltid å vekke publikums begeistring, og denne begeistringa blir garantert ikke mindre når han nå skal spille med det musikalske overflødighetshornet Stian Carstensen. Fra sin base i det overmåte populære Farmers Market kaster han seg ut i de forskjelligste musikalske prosjekter – alltid med stor suksess.

Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her

 

Fra forsiden

Uke 3, 2022: Kongle Trio + Henriette Eilertsen + Lotus + Mette Rasmussen Trio North

Hashtag innhold

Det er full bombing på jazzscenene igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev