Nyheter

Minifestivalen On the Edge starter onsdag

Symposiet On the Edge samler et utvalg improviserende musikere til en mini-festival i Oslo med konserter på Victoria og intervjuer, presentasjoner og faglig meningsutveksling på Musikkhøgskolen.

på bildet over: Monkey Plot som spiller på åpningskvelden onsdag 30. nov. (pressefoto)

«On the Edge – improvisers on music and methods» er et internasjonal symposium som arrangeres av NMH/NordART og Nasjonal jazzscene fra 30. november til 2. desember. On the Edge er både et faglig seminar og en minifestival med masse god musikk på Victoria, Nasjonal jazzscene, Notam og Norges musikkhøgskole.  On the Edge er åpen for alle og hele programmet finner du her.

Dette er årets artister: Sidsel Endresen, Jan Bang, Helge Sten, Ståle Storløkke, Stian Westerhus, Maja Ratkje, Bugge Wesseltoft, Tone Åse, Thomas Strønen, Skrap (Heida Mobeck og Anja Lauvdal), Monkeyplot (Christian Winther, Magnus Skavhaug Nergaard og Jan Martin Gismervik), videokunstneren Kjell Bjørgeengen og Petter Wettre. Artisten David Sylvian har dessuten satt sammen følgende ensemble spesielt for symposiet: Keith Rowe, Rhodri Davies, David Toop, Rie Nakajima, Phil Durrant.

Temaet for den faglig delen av symposiet er «Improvisasjon i studio». Improvisasjon er forgjengelig. Den oppstår gjennom dialog mellom musikere og deres omgivelser. Den trer frem i øyeblikket, før den forsvinner inn i minnet vårt. Hva skjer når vi gjør lydopptak av improvisasjoner? Kan vi egentlig fange et forgjengelig improvisert øyeblikk gjennom lydopptak? Hva går tapt? Hvilke muligheter åpner seg?

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev