Nyheter

Minifestivalen On the Edge starter onsdag

Symposiet On the Edge samler et utvalg improviserende musikere til en mini-festival i Oslo med konserter på Victoria og intervjuer, presentasjoner og faglig meningsutveksling på Musikkhøgskolen.

på bildet over: Monkey Plot som spiller på åpningskvelden onsdag 30. nov. (pressefoto)

«On the Edge – improvisers on music and methods» er et internasjonal symposium som arrangeres av NMH/NordART og Nasjonal jazzscene fra 30. november til 2. desember. On the Edge er både et faglig seminar og en minifestival med masse god musikk på Victoria, Nasjonal jazzscene, Notam og Norges musikkhøgskole.  On the Edge er åpen for alle og hele programmet finner du her.

Dette er årets artister: Sidsel Endresen, Jan Bang, Helge Sten, Ståle Storløkke, Stian Westerhus, Maja Ratkje, Bugge Wesseltoft, Tone Åse, Thomas Strønen, Skrap (Heida Mobeck og Anja Lauvdal), Monkeyplot (Christian Winther, Magnus Skavhaug Nergaard og Jan Martin Gismervik), videokunstneren Kjell Bjørgeengen og Petter Wettre. Artisten David Sylvian har dessuten satt sammen følgende ensemble spesielt for symposiet: Keith Rowe, Rhodri Davies, David Toop, Rie Nakajima, Phil Durrant.

Temaet for den faglig delen av symposiet er «Improvisasjon i studio». Improvisasjon er forgjengelig. Den oppstår gjennom dialog mellom musikere og deres omgivelser. Den trer frem i øyeblikket, før den forsvinner inn i minnet vårt. Hva skjer når vi gjør lydopptak av improvisasjoner? Kan vi egentlig fange et forgjengelig improvisert øyeblikk gjennom lydopptak? Hva går tapt? Hvilke muligheter åpner seg?

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev