Nyheter

Erlend Skomsvoll Årets fylkeskunstner

Pianist, komponist og orkesterleder Erlend Skomsvoll er utnevnt til Årets fylkeskunstner 2017 og mottar 150 000 kroner i arbeidsstipend fra Buskerud fylkeskommune.

– Vi ønsker å løfte frem det profesjonelle kunst- og kulturlivet i Buskerud og å gi profesjonelle aktører på feltet større utfoldelsesmulighet, uttaler Sissel Hovland (Ap), fungerende leder av hovedutvalget, på fylkeskommunens nettside. Fylkespolitikerne vedtok tidligere i år å gjenninnføre prisen Årets fylkeskunstner. Ordningen med å tildele en kunstner i Buskerud et arbeidsstipend eksisterte i årene 2008 – 2012.
– Årets fylkeskunstner kan bidra til å sette fokus på Buskerud som et attraktivt kunst- og kulturfylke, mener Hovland.

Skomsvoll er bosatt i Åmot i Modum kommune, mottar et arbeidsstipend på 150 000 kroner. – Dette betyr veldig mye for meg! Jeg finner nesten ikke ord, men jeg er veldig takknemlig, sier han.

Komponistverksted i Åmot
Erlend Skomsvoll (født i 1969) er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har medvirket i en rekke bandkonstellasjoner på et meget høyt nivå. Han har bemerket seg som solid instrumentalist, produsent, komponist, dirigent og arrangør.
Skomsvoll har flere utgivelser og bestillingsverk bak seg og har tidligere mottatt både den høyt hengende Buddyprisen fra Norsk Jazzforum og Spellemannsprisen.

I Skomsvolls komponistverksted i Åmot har viktige komposisjoner blitt til, blant annet Kontrafaktiske verk for Trondheim Jazzorkester, urframført på Kongsberg Jazzfestival i 2007, Requiem med Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor, slagverkkonserten Dsjåkåccåråckå med Eirik Raude som solist, samt musikken til NRKs dokumentarserie Norsk Polarhistorie.
De siste årene har han turnert med Come Shine, opptrådd i Operaen, hatt to plateutgivelser, hvorav den ene med KORK, samarbeidet med Jan Erik Vold og Knut Reiersrud og ikke minst spilt på Kongsberg Jazzfestival.
Nå før jul har Erlend Skomsvoll vært aktuell med konserter i New York sammen med Chick Corea i forbindelse med feiringen av hans 75-års jubileum.

Erlend Skomsvolls planer for stipendet handler om å utvikle sitt virke som solopianist. Han har fått tilgang til å øve ved Blaafarveværkets flygel i Glasshytta og ønsker å utvikle et solistrepertoar for konsertering og plateutgivelse.

Arbeidsstipendet vil bli delt ut under Kulturkonferansen 2017, 26. – 27. januar på Kongsberg. Det kom inn 22 søknader til Årets fylkeskunstner. Søkerne representerte hele bredden i feltet.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev