Nyheter

Hederspris til Knut Riisnæs

Saksofonist Knut Riisnæs mottok onsdag 9. november Asker Jazzklubbs hederspris for 2016.

På bildet over, fra venstre: Asker Jazzklubbs Harald Skogli, Knut Riisnæs og ordfører Lene Conradi.

Askers Ordfører Lene Conradi stod for overrekkelsen av hedersprisen til Knut Riisnæs. Det er Asker Jazzklubb som står bak prisen som hvert år delet ut til en person som har bidratt til å vitalisere klubben og gjennom sitt uttrykk har vært med å markedsføre klubben både lokalt og nasjonalt.

I begrunnelsen for Asker Jazzklubbs Hederspris 2016 står følgende:
«Prisen i år går til en betydelig musiker som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt, og med sitt dypt personlige musikalske uttrykk også har gitt publikum i Asker Jazzklubb store opplevelser. Han var en av de første store musikerne som takket ja til å spille på klubben vår da vi startet opp, og dette ble en boost for alle jazzinteresserte i bygda.

At en guttunge i Ruseløkka musikkorps skulle føre arven fra Sonny Rollins, Dexter Gordon og John Coltrane videre, var det vel ikke mange den gang som ante.
Årets prisvinner er en svært ettertraktet musikant. Han har bidratt på et utall plateinnspillinger i alle sjangre: Bjørn Eidsvåg, Terje Rypdal, Wenche Myhre, Per Elvis Granberg, Lillebjørn Nilsen, Radka Toneff, Lillian Askeland, Jan Eggum, Cornelis Vreeswijk ….. listen er uendelig.
Men først og fremst er prisvinneren jazzmusiker. Han debuterte på plate med Karin Krog i 1966, men det tok mange år før han ga ut plate i eget navn. «Flukt» kom i 1982, og han innkasserte Spellemannspris og ros fra kritikerne. Året før mottok han Buddystatuetten, Norsk jazzforums høyeste utmerkelse.

Musikeren er ujålete, stillferdig, vennlig og kjemisk fri for primadonnanykker. Men når han spiller saksofon er han konge! Han har alt en komplett musiker kan ønske seg: Timing, dynamikk, kraft, ydmykhet og virtuositet. De som var på Asker Jazzklubb 23. september og hørte han sammen med Oslo Big Band, kan skrive under på det.»

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev