Nyheter

Improfestival i London

Den ambulerende improfestivalen Match & Fuse arrangeres i London siste helga i oktober. Norske Krokofant, Antler og Skrap (bildet) står på programmet.

på bildet over: Skrap: Heida Mobeck og Anja Lauvdal (arkivfoto: Terje Mosnes)

Match & Fuse er et internasjonalt nettverk for improvisert musikk og har nå røtter i blant annet England, Frankrike, Polen, Estland, Norge og Irland. Hvert år arrangeres det samarbeidsturneer og utvekslingsprosjekter, minst én vandrefestival (i år i Polen og Frankrike) samt én fast festival i London.

I år blir det en todagers festival i Dalston i London, 28-29. oktober, over 3 spillesteder: Cafe OTO, The Vortex og New River Studios. Festivalprogrammet inneholder musikere fra Storbritannia og hele Europa samt samarbeid mellom artister på tvers av landegrenser. De norske bandene som spiller på årets festival i London er Krokofant, Antler og Skrap samt Horse Orchestra som består av norske og nordiske medlemmer. Tidligere denne uka ble det gjennomført en liten turnè i Storbritannia med blant annet Krokofant.

Rekruttering
Det vil være musikkfaglige workshops og seminarer på SOAS (Uni. of London) og lokale, unge musikere vil tilbys festivalpass ved deltakelse på disse. M&F har i det siste økt fokuset på yngre publikum med blant annet et barneensemble og skolekonserter. Dette er for å gi barn et tidlig møte med improvisert musikk og jazz. Match & Fuse er opptatt av å bidra til likestilling blant musikerne og 35 % av artistene er i år kvinner, mot 25 % i 2014.

Interaktive konserter
Festivalen har også interaktive konserter gjennom kunstnere og designere. I år som tidligere år vil kunstner Gina Southgate gjøre musikken mer tilgjengelig gjennom å lage malerier under konsertene. Denne gangen er også designer Jess Knight med for å presentere musikken på nye, interaktive måter.
M&F driver også Eirik Tofte Mach & Fuse Orchestra, til minne om Norges representant og partner i Match & Fuse. Dette er et dynamisk orkester der alle musikerne har anledning til å bli med i et ”soundpainting”/improvisasjonsensemble som vil vandre gjennom gatene i Dalston ved festivalens slutt. M&F vil gjøre lyd- og filmopptak av konsertene som vil streames på nett.

Internasjonalt nettverk
Match & Fuse  (M&F) er et internasjonalt nettverk av management, plateselskap og artister, som arrangerer festivaler og turnéer sammen. Turnéene og festivalene har som mål å skape offentlig eksponering av alle involverte parter. Match & Fuse har nå partnere i 10 land, et nettverk på 70 band, inkludert 23 prisvinnende ensembler. Målet med festivalen å stimulere og utvikle publikum og bransjen innen progressiv samtidsmusikk samtidig som man skaper en tilgjengelig og inkluderende opplevelse.
Siden 2012 har Match & Fuse også arrangert festivaler i London, Roma, Warzava, Oslo og Toulouse. Londonfestivalen arrangeres nå årlig i tillegg til en «vandrefestival» som arrangeres i et av partnerlandene. Sjangeren er alltid fri, improvisert musikk og samtidsmusikk.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev