Nyheter

Festivalstart på Lillehammer torsdag

Trommeslager Rolv Olav Eide (bildet) med venner står for åpningskonserten på årets DølaJazz torsdag 13. oktober. Hedvig Mollestad Trio, Gregory Porter og talentene under Jazzincubator er andre høydepunkter fra programmet.

Foto: Kirsti Toresdatter Biseth

Rolv Olav Eide har tidligere vært med på tre åpningskonserter på DølaJazz.  – Vi snakker derfor om en erfaren ringrev som vil sette stemningen for resten av festivalen, sier Dølajazz i en pressemelding.
Trommeslageren har med seg noen av sine beste musikalske venner, og mener dette er musikere som kan vise hvem Eide selv er som musiker akkurat nå: Nils Christian Fossdal (vokal), Jan Andresen (saxofoner/bassklarinett), Torbjørn Raae (gitar og vokal), Vegard Moshagen (tangenter) og Per Mathisen (bass).
– Jeg vet at akkurat denne lydhøre og kreative gjengen kommer til å skape en åpningskonsert som er spennende og bred sjangermessig, med glimrende soloer og vokalprestasjoner, varierte lydbilder og tett og dynamisk ensemblespill, sier Eide.

Sterke lokale navn
Av lokale navn på årets program kan nevnes Kristin Sevaldsen med band, hvor Freddy Wike trakterer trommene, Magnus Bakken med sin gruppe Ninjabeat og Jo Skaansar med Melanie Scholtz. Presseansvarlig i festivalen, Hege Hole, kan fortelle at Skaansar og Scholtz benytter DølaJazzuka til å spille inn plate sammen.
Se hele DølaJazz-programmet her.

Talentpriskonsert
Nils Andreas Granseth (Nilas) vant talenprisen på DølaJazz 2015, og står dermed for årets Talentpriskonsert. Han har fått med seg kjente og etablerte musikere til konserten på Cafe Stift lørdag 15. oktober.
– Jeg gleder meg veldig til konserten med Mathias Eick og Jo Skaansar. Det blir spennende å jobbe med denne besetningen. Det er en besetning jeg aldri har spilt med tidligere og er spent på hvilke utfordringer og fordeler denne besetningen vil ha, sier Nilas som samtidig kan røpe at musikken er utelukkende laget av ham. Det vil også dukke opp nye versjoner av låter fra han eget band, «NilasaliN», men også nykomponert musikk for anledningen.

JazzIncubator av og med studenter
JazzIncubator er Dølajazz sin satsning på unge, kommende jazzmusikere. Festivalen gir musikkstudentene en gylden mulighet til å samarbeide med andre artister og danne nettverk innen det norske jazzmiljøet. I år kan Dølajazz tilby tre kvelder med lovende skandinaviske jazzartister for bare 50 kr per kveld. JazzIncubator arrangeres av studenter fra Kulturprosjektledelse, Produksjon– og Prosjektledelse og Flerkameraproduksjon ved Høgskolen i Lillehammer, og arrangeres i år for trettende gang.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev