Nyheter

«Gjett på jazz» gjenoppstår på Victoria

Oslo Jazz Circle puster liv i den en gang så populære kunnskapskonkurransen «Gjett på jazz» fra 60-70-tallet. Tirsdag 4. oktober blir det superquiz på Nasjonal jazzscene, Victoria i Oslo.

Radio-konkurransen Gjett på Jazz ble arrangert av Den europeiske kringkastingsunion (EBU), og NRK radio sendte direkte fra både den nasjonale og den europeiske finalen. De norske deltakerne hevdet seg meget bra og kan skilte med flere europamestre. Den første europeiske radiokonkurransen Gjett på jazz ble arrangert i 1966, med nasjonal kvalifisering med Arne Bryn som vinner. På 70-tallet vant Knut Borge og Øystein Norvoll den europeiske konkurransen.
Nå puster Oslo Jazz Circle liv i den legendariske kunnskapskonkurransen, og det jobbes med å samle alle tilgjengelige tidligere norske deltakere for så å lage en «superquiz».

Oslo Jazz Circle  har holdt på siden 1948, og nå holder de møtene sine hos Nasjonal jazzcene Victoria. Hver første tirsdag i måneden blir du ført gjennom jazzens dypeste irrganger og opp i lyset. Allerede tirsdag 4. oktober blir det premiere på SuperQuiz kl. 19.00 på Nasjonal jazzscene, Victoria.

Comments are closed.

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev