Nyheter

Sesongåpning på Kampenjazz

Brunborg-Raknes Duo åpner høstsesongen på Kampenjazz i Oslo søndag 18. september.

På bildet over: Tore Brunborg (pressefoto)

Samarbeidet med Nordic Black Theatre, i den tidligere metodist-kjerka i Hollendergata på Grønland, har gjort Kampenjazz til en av de aller viktigste jazz-scenene i Oslo. Også denne høsten viser Kampenjazz fram noe av det beste ung norsk jazz har å by på: – Noen er gamle venner, noen nye. Noen er unge, noen litt eldre. Men det er ett kjennetegn alle deler: Kampen-venner bidrar alltid til kreativt samspill på høyt internasjonalt nivå, forteller jazzklubben i en pressemelding.

To av de fremste stemmene i norsk jazz de siste tiårene, Tore Brunborg og Steinar Raknes, åpner høstsesongen på Kampenjazz søndag 18. september som nystartet duo. Helgen etter står The Diaspora House på scenen, og utover høsten blir det konserter med blant andre den unge, nordiske kvintetten Migu 5, Olga Konkova Trio, TORG, Sigurd Hole Trio og Gard Nilssen Acoustic Unity.

Saken fortsetter under videoen.

Punkt@Kampenjazz
Punkt-festivalen i Kristiansand har blitt ett av de aller viktigste møtestedene for framføring av eksperimentell live musikk. Med begrepet «live remix» som kjernen i konseptet, har Punkt etter starten i 2005 vært arena for en av de aller mest innovative utviklingene i internasjonal ny musikk.
En konsert med – improvisert eller ikke – musikk framføres live, hvoretter nye musikere umiddelbart etterpå sampler og videreutvikler denne konserten til en ny konsert – den remiksede konserten, framført live foran det samme publikummet. Like mye som å skape musikken i seg selv, handler Punkt om nye måter å lytte til improvisert musikk på. Det skaper en musikkform som er unik, og har gitt Punkt internasjonal anerkjennelse. De siste årene har en rekke internasjonale klubber og festivaler for ny og improvisert musikk bedt initiativtakerne Jan Bang og Erik Honoré om å kuratere mini-versjoner av Punkt. Nå er endelig Punkt kommet til Kampenjazz. De siste to søndagene i november blir jazzkjerka på Grønland til Punktkjerka.

Mer om Kampenjazz-programmet her.

Kampenjazz holder til i Caféteateret i Hollendergata 8, like ved Botsfengslet og Politihuset, sammen med samarbeidspartner Nordic Black Theatre.
Billetter: 200/150 (Studenter, medlemmer av klubben og jazzforum) Forhåndssalg her

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev