Nyheter

Lindemanprisen til Sidsel Endresen

Sidsel Endresen tildeles den prestisjefylte Lindemanprisen for 2016. I begrunnelsen for tildelingen beskrives Endresen som en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor «de utvidete vokalteknikker.»

pressefoto: Knut Utler

Lindemanprisen deles vanligvis ut hvert år til en komponist, utøver eller pedagog som har gjort en betydningsfull innsats i norsk musikkliv. Sidsel Endresen får den som utøver, men hun er også en særpreget komponist og pedagog.

Einar Solbu, styreleder i Lindemans Legat, mener Endresen er en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor «de utvidete vokalteknikker»:  – Gjennom sin kunstneriske utvikling representerer hun en bredde, fra tradisjonell jazz til eksperimentell samtidsmusikk. Hun er veldig sterk rytmisk og makter å gi framdrift til, og legge mening og emosjonelt uttrykk i musikken, også i helt frie improviserte situasjoner, noe som er ganske unikt, uttaler Solbu på nettsiden til Lindemans Legat.
– Det gjør at hun kommuniserer ganske bredt selv om uttrykket hennes av mange vil betegnes som smalt. Dette gir henne en egen posisjon, både som formidler, og som inspirator i musikkmiljøet, sier Solbu og legger til: -Hennes improvisasjonskunst er enestående Hun har skapt en særegen stil og tilnærming til vokalimprovisasjon. Denne har hun, på en høyst selvstendig  og uredd måte, videreformidlet gjennom konsertering og undervisning i en årrekke.
Les intervju med Sidsel Endresen her.

Prisen er på 150.000 kroner og deles ut på Norges musikkhøgskole 21. oktober.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev