Nyheter

Varangerfestivalen i rute

Når Varangerfestivalen i Vadsø åpner onsdag 10. august er det med rekord på forhåndssalg. Jan Garbarek Group, Snarky Puppy og Hedvig Mollestad Trio topper plakaten.

på bildet over: Jan Garbarek (pressefoto: Guri Dahl)

Allerede for to uker siden passerte Varangerfestivalen fjorårets forhåndssalg, og den 34. Varangerfestivalen går mot rekord i antall solgte billetter.
– Vi går mot en folkefest i Vadsø under Varangerfestivalen. Vi har aldri solgt så mange billetter på forhånd, sier den fornøyde festivalsjefen Robert Lundgren. Han overtok som daglig leder etter Maria Utsi i fjor.

Åpning av Sametingspresidenten
Sametingspresident Aili Keskitalo har fått æren av å åpne den 34. Varangerfestivalen onsdag 10. august. Dette blir første gang en sametingspresident åpner Varangerfestivalen.
– Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Aili takket ja til at åpne årets festival. Vi har som mål at bli en de viktigste arenaene for samisk musikk utenfor kjerneområdene, så dette ser vi som en milepæl i det arbeidet, sier festivalsjef Lundgren.

Bredt program
Festivalen åpner 10. august med utdeling av Arctic Talent-stipendet, Nord-Norges største artiststipend, laget av Varangerfestivalen og ENI Norge. Etterpå vises urpremieren av årets Northern Soul, forestillingen Guerrilla Gardening laget av The band called Oh sammen med NOSO`s Kammerorkester og festivalkoret.
På Kooperativet Kulturscene spiller blant annet Hedvig Mollestad Trio torsdag 11. august, og Snarky Puppy spiller på Vårbrudd senere samme kveld. Jan Garbarek Group med Trilok Gurtu spiller på Varangerfestivalens største scene, Vadsøhallen, fredag 12. august. Finsk/svensk Ylva serverer en blanding av elektronika, jazztrompet, joik og poesi på Kooperativet Kulturscene fredag. Lørdag blir det konserter med blant annet Guro Von Germeten og Marie Vangen.
Hele programmet til Varangerfestivalen her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev