Nyheter

Godt program på Mandaljazz

Sun Ra Arkestra (bildet) topper plakaten på årets Mandaljazz som går av stabelen 30. juni til 2. juli. Scheen Jazzorkester, Moskus og Susanna er andre høydepunkt på årets program.

pressefoto: Fabio Lugero

Sun Ra Arkestra, bandet til den avdøde jazzlegenden Sun Ra, topper plakaten på årets Mandaljazz.
– Vi er veldig glade for at vi fikk til en så bra booking kun en måned før festivalen. Konserten i Mandal følger en konsert i Brooklyn, og etter Mandal reiser de videre til Gøteborg, Kongsberg og deretter Chicago, London etc, så dette er esklusivt, forteller Morten Saanum Bessesen fra festivalledelsen.

Moskus m/Nils Økland spiller i Elvesalen 1. juli. På bildet fra venster: Anja Lauvdal, Hans Hulbækmo og Fredrik Luhr Dietrichson (pressefoto: John Hughes)
Moskus m/Nils Økland spiller i Elvesalen 1. juli. På bildet fra venstre: Anja Lauvdal, Hans Hulbækmo og Fredrik Luhr Dietrichson (pressefoto: John Hughes)

Sun Ra Arkestra er Mandaljazz’ første booking av en artist utenfor Skandinavia. Programmet ellers består av norske Scheen Jazzorkester, Sørnorsk Ungdomsstorband, Moskus m/Nils Økland, Megalodon Collective, Band of Gold, mood. og Susanna. Fra Danmark kommer Den Magnetiske Ørn, og Horse Orchestra, med utspring fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, er et syv-manns orkester med medlemmer fra hele Norden. Morten Barrikmo (klarinetter) og Ole Jørn Myklebust (trompeter) byr på barnekonserten Klangbein.
Mandaljazz er opptatt av å å tilby et program som viser bredden innen jazzsjangeren og gir særlig plass til unge, spennende artister i programmet.

Ung festival
Mandaljazz er en ung festival på alle måter. Tre unge jazzmusikere, Eirik Kristensen, Erik Kimestad Pedersen og Morten Saanum Bessesen fikk en idé om å dra i gang festival i hjembyen og gjenopplive den magiske stemningen de husket fra Lørdagsjazz i Hestetroa og selvsagt på den nedlagte jazzfestivalen i Mandal. De samlet en gruppe venner, og i 2014 arrangerte de sin første festival i landets sørligste kystby. “…Det er på grunn av folk som dere at Musikk-Norge går framover. Stå på!”, ropte Mathias Eick da han var ferdig med sin konsert på Mandaljazz 2014. Og i år arrangerer de altså sin tredje festival. Mandaljazz drives på dugnad, alt fra planlegging, til festival og etterarbeid blir gjort på frivillig engasjement. Arrangørene forteller om ivrige mandalitter som hjelper til, og lokale aktører bidrar som både sponsorer og støttespillere.

Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev