Nyheter

Ad Lib Jazzklubb feirer 40 år

2016 er det store jubileumsåret i Bodø og Ad Lib Jazzklubb er ikke noe unntak. I år feirer klubben hele 40 år og er med det en av Norges eldste jazzklubber i kontinuerlig drift. Dette feires med jubileumskonsert, premierer og en rekke kjente Bodø-musikere i et spennende høstprogram.

På bildet over: Hanna Paulsberg (pressefoto: Johannes Selvaag)

– Om man ser på hvor mange kjente norske jazzmusikere som faktisk kommer fra eller bor i Bodø, kan man med rette påstå at Bodø er en av landets absolutt mest spennende og ledende jazzbyer, sier daglig leder i Ad Lib Jazzklubb, Linda Skipnes Strand.

Torsdag 15. september kommer Lisa Dillan med A Playdate with Elvis sammen med Tord Gustavsen på piano og Asbjørn Lerheim på gitar.
Torsdag 15. september kommer Lisa Dillan med A Playdate with Elvis sammen med Tord Gustavsen på piano og Asbjørn Lerheim på gitar.

Kjente navn som Jan Gunnar Hoff, Tore Johansen, Lisa Dillan, Roger Arntzen, Atle og Frode Nymo, Finn Sletten, Henning Gravrok, England Brooks og Rune Nergaard har alle markert seg både på den nasjonale og internasjonale jazzscenen.
– Ad Lib ønsker derfor å feire jubileet med å presentere jazzmusikk fra og med byens musikere og synliggjøre Bodø som en ledende jazzby, sier Skipnes Strand.

Jubileumskonsert
Den 10. september går selve jubileumskonserten av stabelen. Kremen av Bodøs jazzmusikere er satt sammen til et band som for anledningen skal presentere kjente låter fra Bodø i ny jazzinnpakning. Dyktige arrangører har fått i oppgave å lage jazzarrangement til låter av for eksempel Kråkesølv, Halvdan Sivertsen, Terje Nilsen, Tungtvann m.fl., som skal framføres av et band bestående av England Brooks, Ingeborg Selnes, Kim Lie, Bodø Rythm Group (Tore Johansen, Finn Sletten og Finn Robert Olsen), Roger Arntzen, Atle Nymo, Henning Gravrok, Harald Skjerstad og Sebastian Rolland.
– Man kan trygt si at man her blir vitne til en verdenspremiere. Publikum skal også få oppleve jazzstemning av typen folk har kjent på jazzklubber rundt om i verden i alle år. Dette blir stemningsfullt, varmt og en anelse glamorøst, sier Skipnes Strand.

Et utvidet Bushman's Revenge kommer til Bodø i november. Fra venstre: David Wallumrød, Even Helte Hermansen, Rune Nergaard, Gard Nilssen og Kjetil Møster. (pressefoto)
Et utvidet Bushman’s Revenge kommer til Bodø i november. Fra venstre: David Wallumrød, Even Helte Hermansen, Rune Nergaard, Gard Nilssen og Kjetil Møster. (pressefoto)

Utflytta Bodømusikere inviteres hjem
Med så mange bra jazzmusikere fra Bodø mener jazzklubben jubileet er en god anledning til å invitere en del av dem hjem med noen av sine beste prosjekter. Torsdag 15. september kommer Lisa Dillan med A Playdate with Elvis sammen med Tord Gustavsen på piano og Asbjørn Lerheim på gitar. To uke seiner gjør Ad Lib et samarbeid med Nødutgang-festivalen og inviterer trioen Bushman’s Revenge (med Rune Nergaard fra Bodø på bass) som, eksklusivt for Bodø, har med seg ingen ringere enn Kjetil Møster på saksofon og David Wallumrød på orgel. De slipper to plater på Rune Grammofon i høst hvor den ene er et livealbum med denne kvintetten. I slutten av november er det klart for mer powerjazz når bandet Chrome Hill står på scenen. I dette bandet finner en to Bodøværinger; Atle Nymo på saksofon og Roger Arntzen på bass.

Andre jubilanter
I anledning eget jubileum har Ad Lib også vært inviterende overfor andre som også jubilerer dette året. En av dem er plateselskapet Jazzland (startet opp og drevet av jazzmusiker Bugge Wesseltoft) som feirer 20 år i år. Jazzland tar med seg noen av stjernene som har gitt ut plate på dette plateselskapet, nemlig Bugge Wesseltoft, Håkon Kornstad, Live Maria Roggen og nye navn som Oddrun Lilja og Sanskriti Shrestha, som skal gjøre konsert sammen. Denne konserten gjøres i samarbeid med Stormen konserthus, og dette blir derfor første gangen Ad Lib gjør konsert i Stormens store sal.
For 25 år siden sto Farmers Market på scenen for første gang og har siden det rukket å bli et av landets mest populære liveband. I anledning sitt eget jubileum legger de ut på turné rundt om i landet og gjør et stopp i Bodø for å glede sitt trofaste publikum. Dette blir garantert en festkveld.

JåzzOngan presenterer
Barnekonsertene har lenge vært et populært tilbud på jazzklubben og fra i høst presenteres disse i et nytt konsept i regi av Nordnorsk jazzsenter, nemlig JåzzOngan. I løpet av høsten blir det to konserter for nordnorske jåzzonger, 29. oktober med danske DrumDrum og 12. november med svenske Jazzoo. Begge bandene har vunnet flere priser, turnerer i flere land og holder et høyt musikalsk nivå.

Flere konserter
Det er også plass til andre spennende prosjekter på høstens program. I samarbeid med Nasjonal jazzscene presenterer Ad Lib en helt ny kvintett med Hanna Pulsberg på saksofon og jazzlegenden Bobo Stenson på piano i spissen. I samarbeid med Nordnorsk jazzsenter blir det konsert med Solfrid Molland 20. september (også i samarbeid med Batteriet Nord-Norge og Kirkens Bymisjon), Bjørn Charles Dreyer 22. oktober og Oddjob 12. november. Og selvsagt blir det konsert med Bodø Big Band og julejam i desember.

Jazz på lørdag
Ad Lib Jazzklubbs nye og populære konsept Jazz på lørdag på Piccadilly fortsetter til høsten, én lørdag i måneden, hvor det spilles jazzplater, selges lodd og spres generell hygge. Første arrangement blir 24. september hvor det blir fokus på Bodøs jazzhistorie og hvor jazzklubben lanserer et jubileumsmagasin med masse interessant og morsomt innhold. Den 15. oktober er det Bugge Wesseltoft og Håkon Kornstad som snurrer plater.

 Mer om Ad Lib Jazzklubb og jubileumsprogrammet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev