Nyheter

Programnytt fra Oslo Jazzfestival

Jaga Jazzist (bildet), Come Shine med KORK, Fire! Orchestra og Håkon Kornstad er blant nye navn på programmet til Oslo Jazzfestival i august. Sentralen skal romme to av festivalens konsertscener.

– Som om ikke et 30-årsjubileum er nok i seg selv, feirer vi at 2016 er det første leveåret til vårt nye tilholdssted Sentralen, forteller Oslo Jazzfestival i en pressemelding. En rekke festivaler, som Oslo Jazzfestival, har kontorer i det nye huset i kvadraturen. Bygget rommer også flere konsertlokaler, og Oslo Jazzfestival skal benytte seg av to av dem, Marmorsalen og Forstanderskapssalen: – Dette slippet er dedikert til våre konserter på Sentralen og vi er meget stolte av det flotte programmet vi kan by på her.

Jaga Jazzist spilte sist på festivalen så langt tilbake som i 2003, og de får æren av å innvie Marmorsalen under Oslo Jazzfestival. De påfølgende dagene kan du i samme sal få med deg Come Shine med KORK med nyinnspilt samarbeidsalbum, frijazzstorbandet Fire! Orchestra med en besetning på 20 personer fra Sverige, Danmark og Frankrike, samt det som trolig er verdens eneste opera og jazz-kombinasjon, Håkon Kornstads Tenor Battle.
I den intime Forstanderskapssalen blir det solokonsert med Jon Balke, som nylig gav ut det kritikerroste albumet Warp på ECM. Anne Marie Giørtz spiller i trio med perkusjonist og trommeslager Peter Baden og lydmaler og gitarist Eivind Aarset. Ellen Andrea Wang spiller sitt Songs from Land-prosjekt, med bl.a Jon Balke, pianisten Ayumi Tanaka kan oppleves i triosamspill medbassisten Christian Meaas Svendsen og trommeslageren Per Oddvar Johansen.

Oslo Jazzfestival arrangeres 14. – 20. august.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev