Nyheter

Gulljazz på Kongsberg

Torsdag 7. juli braker det løs med Gulljazz på Skavangertun sykehjem når Kongsbergs eldste innbyggerne tar del i festivallivet under Kongsberg Jazzfestival.

Den store publikumsgruppen som bor på sykehjem kan ikke lenger ta aktivt del i festivalverden, derfor vil Kongsberg Jazzfestival og konseptet Gulljazz bringe denne verden inn til dem. Det blir konserter på løpende bånd fra kl. 12.00–18.00. Beboere fra sykehjem og dagsenetre i Kongsberg inviteres. Skavangertuns uteområde blir festplass med store telt til publikum, band, griller, bar og kaffeservering. Gulljazz byr på et variert jazzprogram.

– Alle eldre i Kongsberg har allerede et forhold til oss og det ønsker vi ikke at skal ta slutt selv om man nå er i en fase der man trenger omsorgstjenester. Jazzfestivalen er over 50 år og de fleste har et forhold til oss, enten som publikum eller frivillig, sier prosjektleder Tomas Haugen i Kongsberg Jazzfestival.

Gulljazz åpnes av fylkesordfører Roger Rydberg og artist og konferansier Kjell Gunnar Hoff. Hoff leder publikum gjennom arrangementet og vil også knytte litt jazzhistorie til de enkelte stilartene som bandene presenterer. På scenen finner vi artistene The Real Thing med Sigrid Brennhaug, Kjell Gunnar Hoff med band, Kongsberg Storband, Swing’it Dixieband og Drammen Jazzverk.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev