Nyheter

Gulljazz på Kongsberg

Torsdag 7. juli braker det løs med Gulljazz på Skavangertun sykehjem når Kongsbergs eldste innbyggerne tar del i festivallivet under Kongsberg Jazzfestival.

Den store publikumsgruppen som bor på sykehjem kan ikke lenger ta aktivt del i festivalverden, derfor vil Kongsberg Jazzfestival og konseptet Gulljazz bringe denne verden inn til dem. Det blir konserter på løpende bånd fra kl. 12.00–18.00. Beboere fra sykehjem og dagsenetre i Kongsberg inviteres. Skavangertuns uteområde blir festplass med store telt til publikum, band, griller, bar og kaffeservering. Gulljazz byr på et variert jazzprogram.

– Alle eldre i Kongsberg har allerede et forhold til oss og det ønsker vi ikke at skal ta slutt selv om man nå er i en fase der man trenger omsorgstjenester. Jazzfestivalen er over 50 år og de fleste har et forhold til oss, enten som publikum eller frivillig, sier prosjektleder Tomas Haugen i Kongsberg Jazzfestival.

Gulljazz åpnes av fylkesordfører Roger Rydberg og artist og konferansier Kjell Gunnar Hoff. Hoff leder publikum gjennom arrangementet og vil også knytte litt jazzhistorie til de enkelte stilartene som bandene presenterer. På scenen finner vi artistene The Real Thing med Sigrid Brennhaug, Kjell Gunnar Hoff med band, Kongsberg Storband, Swing’it Dixieband og Drammen Jazzverk.

Fra forsiden

Nyheter

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyheter

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev