Nyheter

Gulljazz på Kongsberg

Torsdag 7. juli braker det løs med Gulljazz på Skavangertun sykehjem når Kongsbergs eldste innbyggerne tar del i festivallivet under Kongsberg Jazzfestival.

Den store publikumsgruppen som bor på sykehjem kan ikke lenger ta aktivt del i festivalverden, derfor vil Kongsberg Jazzfestival og konseptet Gulljazz bringe denne verden inn til dem. Det blir konserter på løpende bånd fra kl. 12.00–18.00. Beboere fra sykehjem og dagsenetre i Kongsberg inviteres. Skavangertuns uteområde blir festplass med store telt til publikum, band, griller, bar og kaffeservering. Gulljazz byr på et variert jazzprogram.

– Alle eldre i Kongsberg har allerede et forhold til oss og det ønsker vi ikke at skal ta slutt selv om man nå er i en fase der man trenger omsorgstjenester. Jazzfestivalen er over 50 år og de fleste har et forhold til oss, enten som publikum eller frivillig, sier prosjektleder Tomas Haugen i Kongsberg Jazzfestival.

Gulljazz åpnes av fylkesordfører Roger Rydberg og artist og konferansier Kjell Gunnar Hoff. Hoff leder publikum gjennom arrangementet og vil også knytte litt jazzhistorie til de enkelte stilartene som bandene presenterer. På scenen finner vi artistene The Real Thing med Sigrid Brennhaug, Kjell Gunnar Hoff med band, Kongsberg Storband, Swing’it Dixieband og Drammen Jazzverk.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Grete Skarpeid

Grete Skarpeid ga nettopp ut sitt andre album, «Beyond Other Stories», arrangert og produsert av Aruan Ortiz. Et filmteam har i fire år fulgt Skarpeid og hennes samarbeid med Aruan, og til høsten slippes dokumentarfilmen «Grete - and the Cuban pianist».

Meld deg på vårt nyhetsbrev