Nyheter

Jazzen feires

Den internasjonale jazzdagen 30. april feires med konserter over hele landet. Blant annet har Caféteatret i Oslo arrangementer over fire dager fra onsdag 27. april, Tromsø Jazzklubb har fem band på scenen under Jazznatt, og Soddjazz på Inderøy arrangerer sju konserter med støtte fra UNESCO.

Bildet: White Ascot spiller på Jazznatt i Tomsø (pressefoto: Marius Fiskum)

Den internasjonale jazzdagen arrangeres 30. april for femte gang, og dagen markeres over hele landet. I Bodø feirer Ad Lib Jazzklubb 40 år og Bodø Big Band står på scenen for å feire både klubben og den internasjonale jazzdagen. Plateaktuelle Building Instruments spiller på Bergen Jazzforum, Felix Peikli & Dagfinn Kristiansen trio på Sarpsborg Jazzklubb, Amundsens Gull & Grønne på Fredrikstad Blues & Jazzklubb, JAMBOLIF med elever fra musikklinja på Fagerlia videregående skole spiller på Jazzsirkelen i Ålesund, Confusion på Swing’n’Sweet i Bergen og det blir bluegrass med Drømmere & Drankere på Asker Jazzklubb. Flere arrangementer i JazziNorges konsertkalender og på den offisielle hjemmesiden til International Jazz Day.

Jazznatt i Tromsø
Tromsø Jazzklubb slår til med en femretters musikalsk meny når de inviterer til Jazznatt 30. april på KulturHuset i Tromsø. Storbandet 60+, sekstetten XO, White Ascot, den dansk/svenske kvartetten Viktor Sandstrøm trio med Karl-Martin Almqvist og Romanouche står på programmet denne kvelden.

Internasjonale jazzdager på Cafeteatret
På Caféteateret i Oslo feires som vanlig den internasjonale jazzdagen med arrangementer over flere dager. Onsdag 27. april blir det åpen scene med Open Xpression, og torsdag 28. april blir det et sjeldent møte mellom jazz- og folkemusikere fra Romania, Bulgaria og Norge med bandet Яomanouche. Fredag 29. april er musikere og andre jazzarbeidere invitert til en faglig og sosial sammenkomst med god mat og god prat hvor temaet er integrering og inkludering i jazzen. Barnas Jazzhus presenterer talentfulle unge musikere fra Europa og Norge lørdag 30. april fra kl 13:00, og senere samme kveld blir det Jazz Slam hvor byens beste slampoeter møter live jazz på Caféteatret.
Internasjonale jazz dager 2016 er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre, Kampenjazz, Samspill International Music Network og Østnorsk Jazzsenter.

Soddjazz belønnes med UNESCO-støtte
Soddjazz-festivalen feirer UNESCOs Intenational Jazz Day med syv konserter 30.april. På programmet står blant annet Susanna, Team Hegdal og Jan Erik Vold. Soddjazz har blitt belønnet med støtte på kr 35.000 av den norske UNESCO-kommisjonen for sitt mangeårige arbeid i UNESCOs ånd, og for den den plass Inderøy har i grunnopplæring av jazzmusikere, festival-arbeidere og publikumsutvikling. Dette er en fin anerkjennelse av det viktige arbeidet som skjer i Inderøy, og som er uløselig knyttet til Soddjazz.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev