Nyheter

Sissel Vera Pettersen ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices

Sanger og saksofonist Sissel Vera Pettersen (39) er ansatt som ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices fra 1. juli 2016.

Pettersen overtar stafettpinnen etter Siri Gjære som har vært leder siden 2012, forteller styret i Midtnorsk jazzsenter i en pressemelding.

Trondheim Voices fra framføringen av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje sitt bestillingsverk "Ekkokammer" i 2015. (foto: Ole Martin Wold)
Trondheim Voices fra framføringen av Maja Ratkje sitt bestillingsverk «Ekkokammer» i 2015. (foto: Ole Martin Wold)

Sissel Vera Pettersen har deltatt i prosjekter i Trondheim Voices siden 2003 og er meget godt kjent som medmusiker i ensemblet. Hun ønsker å bygge videre på de gode prosjektene og samarbeid med andre kunstnere som er utviklet allerede, og dessuten fokusere på ensemblets egne utøvere i utviklingen av nytt kunstnerisk materiale. Ambisjonen er at Trondheim Voices fortsatt skal være nyskapende, improviserende og eksperimenterende og utvikle seg på den internasjonale arenaen.

Sissel Vera Pettersen vokste opp i Levanger og har gått gradene med kulturskole, musikklinje i videregående skole, folkehøgskole, utdanning ved jazzlinja NTNU og deretter ved Rytmisk musikkonservatorium i København. Hun har hatt bosted i København siden 2002 men flytter nå tilbake til Trondheim sammen med sin familie.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Jøss, det er jazzfestivalsesong, jo

NTT er tilbake fra sommerferien, vi snakker med Ellen Andrea Wang om Molde-residency og Trond Kallevåg Hansen om Sildajazz-bestillingsverk og registrerer at jazz-Norge er overraskende travelt, alt tatt i betraktning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev