Nyheter

Sissel Vera Pettersen ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices

Sanger og saksofonist Sissel Vera Pettersen (39) er ansatt som ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices fra 1. juli 2016.

Pettersen overtar stafettpinnen etter Siri Gjære som har vært leder siden 2012, forteller styret i Midtnorsk jazzsenter i en pressemelding.

Trondheim Voices fra framføringen av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje sitt bestillingsverk "Ekkokammer" i 2015. (foto: Ole Martin Wold)
Trondheim Voices fra framføringen av Maja Ratkje sitt bestillingsverk «Ekkokammer» i 2015. (foto: Ole Martin Wold)

Sissel Vera Pettersen har deltatt i prosjekter i Trondheim Voices siden 2003 og er meget godt kjent som medmusiker i ensemblet. Hun ønsker å bygge videre på de gode prosjektene og samarbeid med andre kunstnere som er utviklet allerede, og dessuten fokusere på ensemblets egne utøvere i utviklingen av nytt kunstnerisk materiale. Ambisjonen er at Trondheim Voices fortsatt skal være nyskapende, improviserende og eksperimenterende og utvikle seg på den internasjonale arenaen.

Sissel Vera Pettersen vokste opp i Levanger og har gått gradene med kulturskole, musikklinje i videregående skole, folkehøgskole, utdanning ved jazzlinja NTNU og deretter ved Rytmisk musikkonservatorium i København. Hun har hatt bosted i København siden 2002 men flytter nå tilbake til Trondheim sammen med sin familie.

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev