Nyheter

Sissel Vera Pettersen ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices

Sanger og saksofonist Sissel Vera Pettersen (39) er ansatt som ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices fra 1. juli 2016.

Pettersen overtar stafettpinnen etter Siri Gjære som har vært leder siden 2012, forteller styret i Midtnorsk jazzsenter i en pressemelding.

Trondheim Voices fra framføringen av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje sitt bestillingsverk "Ekkokammer" i 2015. (foto: Ole Martin Wold)
Trondheim Voices fra framføringen av Maja Ratkje sitt bestillingsverk «Ekkokammer» i 2015. (foto: Ole Martin Wold)

Sissel Vera Pettersen har deltatt i prosjekter i Trondheim Voices siden 2003 og er meget godt kjent som medmusiker i ensemblet. Hun ønsker å bygge videre på de gode prosjektene og samarbeid med andre kunstnere som er utviklet allerede, og dessuten fokusere på ensemblets egne utøvere i utviklingen av nytt kunstnerisk materiale. Ambisjonen er at Trondheim Voices fortsatt skal være nyskapende, improviserende og eksperimenterende og utvikle seg på den internasjonale arenaen.

Sissel Vera Pettersen vokste opp i Levanger og har gått gradene med kulturskole, musikklinje i videregående skole, folkehøgskole, utdanning ved jazzlinja NTNU og deretter ved Rytmisk musikkonservatorium i København. Hun har hatt bosted i København siden 2002 men flytter nå tilbake til Trondheim sammen med sin familie.

Fra forsiden

Dølajazz - lørdag 19. oktober 2019

Ly på Dølajazz

– Vi driv med innehaldning, ikkje underhaldning, sa Carsten Dahl. Laurdag gav musikken Dølajazz-publikum ly frå det sure regnveret på utsida.

Nyheter

NTT: Nå faller løvet!

Sanskriti Shrestha går inn og ut av tradisjonen, Fredrik Ljungkvist kommer med triodebut og Jo Fougner Skaansar leker med jazzen og poesien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev