Nyheter

BUZZ-workshop for unge musikanter

Oslo Jazzfestival inviterer unge musikkentusiaster mellom 8 og 18 år til BUZZ-workshops og konserter under minifestivalen Kids in Jazz.

på bildet over: BUZZ-scenen under Kids in Jazz 2015 (foto: Norsk jazzforum)

BUZZ-workshop er et tiltak for barn og unge som ønsker å utforske jazzsjangeren med tett oppfølging av profesjonelle musikere. Etter workshopen fremfører deltakerne det de har lært på minifestivalen Kids in Jazz med konserter på Nasjonal Jazzscene Victoria, Den Norske Opera & Ballett, Sentralen, Caféteateret, Barnekunstmuseet, Barnas Jazzhus og BUZZ-scenen.
Hvis det er noen ungdommer mellom 13 og 18, og som allerede spiller i band, kan de også melde seg på Sentralens arrangement Hvelvet Underground som finner sted under Oslo Jazzfestival.

Tilrettelagt av Improbasen
Buzz-workshop er åpent for alle som spiller et instrument og er nysgjerrige på jazz og improvisasjon. Deltakerene får utforske jazzsjangeren i samspill med jevnaldrende som deler musikkinteressen under ledelsen av profesjonelle musikere. Kurset tilrettelegges av Improbasen, som er et ressurssenter for barn og unge innen jazz og improvisasjon. De har utviklet egne modeller, der en kombinasjon av håndtverk og stimulering av kreative ferdigheter gir spilleglede og evne til musikalsk kommunikasjon.

BUZZ har løpende påmelding – påmeldingsskjema finnes her.

Oslo Jazzfestival arrangeres 9. – 14. august.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev