Nyheter

Jazzfest-program komplett

Med Halvard Kausland Kvartett feat. John Pål Inderberg, Open String Department og Ole Mathisen med Espen Berg Trio er Trondheim Jazzfestivals program nå komplett. Det feires med Zap Mama (bildet) på Dokkhuset torsdag 17. mars.

I år feirer Zap Mama (Marie Daulne) 25 år som artist. Hennes uttrykk er en blanding av afro-amerikansk og europeisk musikk, med innslag av R´n´B, hip hop og world music. Hun har samarbeidet med Erykah Badu, Sly & Robbie, David Gilmore, Questlove, Sergio Mendes med flere. Zap Mama kommer til Jazzfest Exclusive med en håndplukket besetning som framfører polyfoniske vokalarrangementer i en  europeisk-afrikansk sjangercocktail.
– Det er kjempestas at vår tidligere NTNU-student Nina Kristine Linge medvirke i denne utgaven av Zap Mamas band, sier festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk.

Open String Department
Open String Department spiller på Dokkhuset fredag 6. mai.

Komplett program
Med dagens slipp er programmet til Trondheim Jazzfestival – Jazzfest komplett. Saksofonist Ole Mathisen har livnært seg som jazzmusiker i New York i over tyve år. Han kommer til Jazzfest lørdag 7. mai sammen med Espen Berg Trio. Open String Department, med Magnus Wiik, Aksel Jensen og Espen Bjarnar, spiller fredag 6. mai og kvitterer for fjorårets Geir Digernes Minnepris. Halvard Kausland har i flere tiår vært en av landets mest etterspurte gitarister innen mainstream og be-bop. Han kommer til Jazzfest med sin kvartett med John Pål Inderberg som gjestesaksofonist. Det unge finske bandet Katu Keiko spiller 7. mai som en del av Jazzfest Future-programmet.

Konferansen Artist Talks
I år skal Jazzfest arrangere en konferansedel under programmet. Her blir det «artist talks», en paneldebatt og seminarer med mange internasjonale gjester. En av de er en av Sverige mest kjente jazztrombonister, Mimmi Hammar. Hun besøkte Jazzfest i 2006 med Hammar Sisters, og skal i år være jamvert i tillegg til å ha et seminar om mental trening for musikere.

Mer om programmet til Trondheim Jazzfestival her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev