Nyheter

Jazznytt18 med Arild Andersen

Et nytt nummer av Jazznytt er i handelen nå, og det markeres torsdag 17. mars med en ny utgave av samtaleklubben Jazznytt18 – denne gang på Nasjonal jazzscene Victoria, med Arild Andersen som gjest

Arild Andersen trenger neppe noen introduksjon — han er en av jazzens største bassister, og ikke bare i norsk sammenheng. Torsdag kveld treffer vi han i samtale med Jazznytt18s Audun Vinger, før Andersen går på scenen med sin trio med Paolo Vinaccia (t) og Tommy Smith (s), for anledningen igjen utvidet med Helge Lien ved klaveret.

– Han var riktignok svært involvert i Radka Toneffs klassiske album «Fairytales» som er hovedtema i denne utgaven av Jazznytt, men selv om han og jazzen har rike tradisjoner, og det finnes mange grunner til historiske markeringer, må vi også se til siden og ikke minst fremover. Det er jo der det skjer. Noe vi riktignok er litt interessert i, er basslogistikk før og nå. Og hva bassens og jazzens vesen innebærer for ham, sier Jazznytt18s Audun Vinger, som skal lede samtalen med Andersen torsdag.

banner_advert_square_VAR_2016Arrangementet er naturlig nok kl 18 — konsert er kl 20. Billetter til konserten kan kjøpes på stedet, mens samtalen er som så mye annet for tiden: gratis.

I det nye nummeret av Jazznytt er det ellers intervjuer med Mette Rasmussen, Buddyprisvinner Håkon Kornstad, jubilant Knut Riisnæs, Ben Monder, Nakama og Jessica Sligter, samt essays, anmeldelser og andre faste artikler og spalter.  Vi kan lese Tore Stavlunds meditasjon over det moderne i britisk jazz, samt en grundig gjennomgang av hva slags lim som fungerer best ved reperasjoner av gitarer.

 

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev