Nyheter

Jazznytt18 med Arild Andersen

Et nytt nummer av Jazznytt er i handelen nå, og det markeres torsdag 17. mars med en ny utgave av samtaleklubben Jazznytt18 – denne gang på Nasjonal jazzscene Victoria, med Arild Andersen som gjest

Arild Andersen trenger neppe noen introduksjon — han er en av jazzens største bassister, og ikke bare i norsk sammenheng. Torsdag kveld treffer vi han i samtale med Jazznytt18s Audun Vinger, før Andersen går på scenen med sin trio med Paolo Vinaccia (t) og Tommy Smith (s), for anledningen igjen utvidet med Helge Lien ved klaveret.

– Han var riktignok svært involvert i Radka Toneffs klassiske album «Fairytales» som er hovedtema i denne utgaven av Jazznytt, men selv om han og jazzen har rike tradisjoner, og det finnes mange grunner til historiske markeringer, må vi også se til siden og ikke minst fremover. Det er jo der det skjer. Noe vi riktignok er litt interessert i, er basslogistikk før og nå. Og hva bassens og jazzens vesen innebærer for ham, sier Jazznytt18s Audun Vinger, som skal lede samtalen med Andersen torsdag.

banner_advert_square_VAR_2016Arrangementet er naturlig nok kl 18 — konsert er kl 20. Billetter til konserten kan kjøpes på stedet, mens samtalen er som så mye annet for tiden: gratis.

I det nye nummeret av Jazznytt er det ellers intervjuer med Mette Rasmussen, Buddyprisvinner Håkon Kornstad, jubilant Knut Riisnæs, Ben Monder, Nakama og Jessica Sligter, samt essays, anmeldelser og andre faste artikler og spalter.  Vi kan lese Tore Stavlunds meditasjon over det moderne i britisk jazz, samt en grundig gjennomgang av hva slags lim som fungerer best ved reperasjoner av gitarer.

 

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev