Nyheter

Musikalsk galskap og groove på Kongsberg Jazzfestival

To særegne band som begge leverer en eksentrisk musikalsk mikstur iblandet en god porsjon galskap er klare for Kongsberg Jazzfestival: Det legendariske kultbandet Sun Ra Arkestra og de norske live-favorittene Farmers Market (bildet).

Jazzlegenden Sun Ra kalles gjerne for afro-futurismens far og er en en av de mest myteomspunnede figurene jazzhistorien har sett. Han var pianist, komponist, arrangør, poet og filosof – og har alltid vært omsluttet av en aura av mystikk og myter. Selv påstod han at han var ankommet jorden fra planeten Saturn, for å bære fram sitt budskap om fred og altruisme. Etter at Sun Ra døde i 1993 har orkesteret hans fortsatt å turnere under ledelse av den 90-årige saxofonisten Marshall Allen.

Sun Ra Arkestra (foto: Fabio Lugero)
Sun Ra Arkestra (foto: Fabio Lugero)

– Publikum får nok bakoversveis når de opplever dette bandet på Energimølla lørdag natt, og det blir en ganske sensasjonell avslutning på årets festival, sier presseansvarlig Ragnhild Menes.

Det 12-manns store Sun Ra Arkestra blander swingende storbandarrangementer med fri improvisasjon og kosmisk jazz, i en storslått hyllest til sin åndelige leder. Sun Ra Arkestra er galskap, groove og intergalaktisk kaos.

Norske live-favoritter
Farmers Market har vært Norges fremste leverandør av skeive taktarter og speed-balkan-boogie i 25 år. Jubileet feires i år med konserter på scener over hele Norge, og Kongsberg Jazzfestival får besøk av dette galehuset av et band, etter hvert kjent som et av Norges fremste liveband.

– I tillegg til å spille fra sitt omfattende låtarkiv gjennom 25 år, vil bandet også presentere nye melodisk-rytmiske rariteter og fremtidige favoritter. Det er alltid en glede å få besøk av Farmers Market, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

I løpet av sin 25-årige eksistens har bandet gitt ut fem plater, blitt tildelt to spellemannpriser, og turnert både her hjemme og i utlandet.

Mer om programmet til Kongsberg Jazzfestival her.

pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev