Nyheter

Jazza guide til Bylarm

Morten Qvenild (bildet) og Mette Henriette er to sterke jazznavn på årets Bylarm-program.

Morten Qvenild har siden årtusenskiftet gjort seg bemerket på den norske og internasjonale jazzscenen med band som Jaga Jazzist, In the Country, Susanna and the Magical Orchestra og Solveig Slettahjells SloMo Orchestra . I fjor, i en alder av 37 år, solodebuterte han med det kritikerroste albumet HyPer(sonal) Piano, og ble Spellemannominert til komponistprisen og for årets album. JazziNorges anmelder Terje Mosnes beskrev Qvenilds første soloalbum som «original og eventyrlig sammenskrudd musisering». Fredag kl 20:00 kan Bylarm-publikummet få oppleve Morten Qvenild på Sentrum Scene.

Foto: Mette Henriette © Anton Corbijn/ECM
Foto: Mette Henriette © Anton Corbijn/ECM

Saksofonist og komponist Mette Henriette har de siste årene markert seg som et av de store talentene i norsk jazz, og i fjor høst platedebuterte hun på den tyske plateetiketten ECM med en dobbelutgivelse med både trio og ensemble. The Guardian og The Independent utropte albumet til  «Jazz Record of The Year 2015». Under Bylarm kan Mette Henriette oppleves to ganger: torsdag kl 20:00 på John Dee og lørdag kl 20:00 i St Edmunds Church.

I april slipper Susanna «Triangle», sitt første soloalbum siden 2012. I følge presseskrivet er dette soulmusikk for tapte sjeler: «Uttrykket er dramatisk, sammensatt og variert; instrumenter som fiolin, tuba og langeleik er smeltet sammen med synth, samples og programmering.» Fredag under Bylarm får vi høre Susanna i St Edmunds Church kl 19:00.

Trompetist Kristoffer Eikrem fra Mopti og klubbprodusent/DJ Fredfades slapp i fjor albumet «Jazz Cats», i følge Dagsavisen et av årets mest oversette album. Torsdag kl 21:30 på Gamla og lørdag kl 21:00 på Youngstorget spiller de sin souljazz på Bylarm. Saken fortsetter under videoen.

Elektonikapop-kvartetten Drøm, med utspring fra jazzlinja i Trondheim, er influert av band som Jaga Jazzist, Röyksopp og James Blake. Etter NRK P3 Urørt-anbefaling har bandet spilt på blant annet Trondheim Calling, Mandaljazz og studentersamfundene i Oslo, Trondheim og Tromsø. På Bylarm spiller Drøm fredag kl 00:30 på Verkstedet.

Fra forsiden

Christian Wallumrød Ensemble – Ultima/Victoria Nasjonal jazzscene – 21. september 2021

Festforestilling

Denne kvintetten trollbinder med helt egne og nystemte historier.

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Lars Martin Dahl

Jazzentusiast, DJ og sokneprest Lars Martin Dahl inviterer til musikk- og samtalefestivalen Hallvardsdagene i Grønland kirke førstkommende helg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev