Nyheter

Ellen Andrea Wang med nytt prosjekt til KongsbergJazz

Bassisten, vokalisten, komponisten og bandlederen Ellen Andrea Wang fikk DNB og Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris i 2015. Nå kommer hun tilbake til festivalen med et helt nytt musikalsk prosjekt for å holde sin ‘Takk for prisen’-konsert. Konserten har fått tittelen «Songs From Land».

pressefoto: Solveig Selj
pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

I løpet av relativt få år har Ellen Andrea Wang etablert seg i den norske jazzeliten. Hun er glimrende både som bassist, vokalist og låtskriver! Vi kjenner henne først og fremst fra band som Dag Arnesen trio, Pixel og hennes egen trio, men hun turnerer også jevnlig med trommelegenden Manu Katché. I april skal hun opptre sammen med Sting når Katché inviterer til konsert i Paris for å feire utgivelsen av sitt nye album.

Medvirkende: Jon Balke (flygel), Hanna Paulsberg (saxofon), Andreas Ulvo (tangenter), Erland Dahlen (trommer), Ellen Andrea Wang (kontrabass, vokal)
Medvirkende:
Jon Balke (flygel), Hanna Paulsberg (saxofon), Andreas Ulvo (tangenter), Erland Dahlen (trommer), Ellen Andrea Wang (kontrabass, vokal)

Ellen Andrea Wang er ikke redd for å blande pop-elementer inn i sin jazzmusikk, og resultatet appellerer bredt. Hun skaper en sympatisk miks av leken jazz og melodisk pop, der lyriske og røffe partier og akustiske og elektroniske elementer fusjoneres til en velklingende helhet.

Ellen Andrea Wang har vokst opp på Søndre Land, og hun kaller årets festivalprosjekt for «Songs From Land». Her har hun tatt for seg musikk som stammer fra området rundt hennes hjembygd i Søndre Land, i tillegg til nyskrevne komposisjoner. Til dette prosjektet har hun tatt utgangspunkt i trioen sin med Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer, men i tillegg toppet besetningen med Jon Balke på flygel og Hanna Paulsberg på saxofon.

– Dette er en konsert jeg virkelig gleder meg til å fremføre for Kongsberg-publikummet, sier Ellen Andrea Wang. – Publikum kan forvente seg en musikalsk opplevelse med blant annet heftige rytmer, sakrale melodier og deilig samspill!

DNB-prisvinnerkonsert: Ellen Andrea Wang – ‘Songs From Land’
Energimølla, fredag 8. juli kl. 19:00

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev