Nyheter

Gjenforenes på Kongsberg Jazzfestival

Bendik Hofseth (bildet) slapp sitt debutalbum «IX» i 1991, og turnerte med sitt den gang ukjente band, bestående av Paolo Vinaccia, Eivind Aarset, Knut Reiersrud, Audun Erlien, Øystein Sevåg og Reidar Skår. I anledning 25-årsjubileum for utgivelsen av «IX» gjenforenes bandet på Kongsberg Jazzfestival.

I seks år regjerte Bendik øverst på pop/jazz-tronen i Norge. Parallelt med dette var han en betydelig aktør på den internasjonale jazzscenen etter å ha tatt over jobben i bandet Steps Ahead (som også spiller på årets Kongsberg jazzfestival) etter Michael Brecker. Nå skal disse gylne årene gjenoppleves.

”IX” ble kåret til tidenes 95. beste norske album gjennom tidene i Morgenbladets kåring i 2011. I 2016 har albumet 25-årsjubileum, og det skal feires med en lekker jubileumsboks og turné. Initiativtaker til feiringen er plateprodusent og superfan Christer Falck.

pressemelding: Kongsberg Jazzfestival
pressefoto: Johs Bøe

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev