Nyheter

Residerende kapellmester på Kampenjazz

I februar er Mathilde Grooss Viddal, treblåser og komponist, residerende kapellmester på Kampenjazz i Oslo. Gjennom tre konserter presenterer Grooss Viddal tre ulike prosjekter, og søndag 14. februar spiller hun med FriEnsemblet og den syrisk/franske fløytisten Naïssam Jalal.

(pressefoto: Andreas Ulvo)

Som residerende kapellmester er Mathilde Grooss Viddal invitert til å arrangere tre konserter med tre forskjellige band der hennes egen musikk står sentralt.

– Mathilde Grooss Viddal sin internasjonale anerkjennelse og hennes langvarige arbeid med musikk og musikere med røtter i Afrika og Midt Østen er en garanti for at vi vil få høre tre konserter som vil åpne dører til et musikalsk landskap vi sjelden har direkte adgang til, sier Jon-K Johnsen i Kampenjazz.

Mathilde Grooss Viddal med Kvifte/Nesheim Trio 7. februar på Kampenjazz. (foto: Käthe Øien, Kampenjazz)
Mathilde Grooss Viddal med Viddal/Kvifte/Nesheim Trio 7. februar på Kampenjazz. (foto: Käthe Øien, Kampenjazz)

Den første konserten ble arrangert under Vinterjazz 7. februar og her valgte Grooss Viddal å presentere en trio med Tellef Kvifte og Knut Kvifte Nesheim – en helt ny konstellasjon som Kampenjazz-søndagene utløste ideen til. Søndag 14. februar blir det det konsert med det 12 personer store FriEnsemblet med den syrisk/franske fløytisten Naïssam Jalal. Grooss Viddal avslutter oppdraget som kapellmester søndag 21. februar med Meditations & Prayers, et nytt prosjekt bygget over fri improvisasjon, indisk raga og koraler basert på nordiske salmer og folketoner. Mer om programmet her.

Dette er tredje år på rad Kampenjazz med stor suksess presenterer en residerende kapellmester. Mats Eilertsen og Helge Lien fikk oppdraget i henholdsvis 2014 og 2015.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev