Nyheter

Snarky Puppy og Jacky Terrasson til OsloJazz

Sjangeroverskridende fransk-amerikansk pianist og publikumsfavorittene Snarky Puppy (bildet) feirer Oslo Jazzfestivals 30-årsjubileum.

Først spilte Snarky Puppy for to utsolgte hus på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2014. I fjor endte de opp med hele 4 utsolgte hus. Dette fenomenet av et bandkollektiv har med andre ord et voksende og svært hengivent publikum. Mandag 15.august kan de oppleves igjen når Oslo Jazzfestival inviterer til Snarky Puppy-fest på Sentrum Scene der både de over og de under 18 er invitert.

Pianisten Jacky Terrasson ble født i Berlin i 1965, med mor fra USA og fransk far. Han vokste opp i Paris, studerte ved Berklee School of Music i Boston, returnerte til Paris på 80-tallet og skapte seg et navn i jazzmiljøet der før han dro tilbake over dammen og bosatte seg i New York på 90-tallet. Der etablerte han seg rask som en av de nye pianist-kometene.
Hans multikulturelle bakgrunn har bidratt til et distinkt uttrykk der de musikalske trådene trekkes mellom ulike kulturer og stilarter. Her dyppes tærne i alt fra moderne post-bop, pop, hiphop, europeisk klassisk musikk og afrikanske og karibiske rytmer og melodier. På Oslo Jazzfestivalen kommer han til Nasjonal Jazzscene Victoria onsdag 17.august.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev