Nyheter

Nytt slipp fra Jazzfest

Mats Eilertsen Trio med Trio Mediæval, Marius Neset Quintet m/ Svante Henryson og Take 6 er noen av bandene fra Trondheim Jazzfestivals andre programslipp.

Trondheim Jazzfestival som arrangeres 3. – 8. mai, har sluppet åtte nye band fra årets program: Take 6, Mats Eilertsen «Memorabilia», Mambo Companeros & TrondheimSolistene, Hans Bollandsås m/ Andreas Hellkvist & Vetle Larsen, Ola Kvernberg «Steamdome», Marius Neset Quintet m/ Svante Henryson, Asmund Bjørken og Bernhoft & The Fashion Bruises.

Mats Eilertsen Trio og Trio Mediæval i spennende samarbeid
Mats Eilertsen er en svært aktiv musiker og komponist og har etter studietiden på Jazzlinja reist og spilt verden rundt med et stort antall artister som Tord Gustavsen, Bobo Stenson, Håkon Kornstad, Trondheim Jazzorkester, Solveig Slettahjell og The Source. Eilertsens «Memorabilia», som framføres under Jazzfest 5. mai, defineres som «begivenheter, gjenstander og hendelser som er minneverdige», hva vi samler opp og hva sitter vi egentlig igjen med av betydningsfulle minner, gjenstander, hendelser og guder i løpet av et liv. Musikken skal framføres av to trioer, Mats Eilertsen Trio og Trio Mediæval (den anerkjente vokaltrio bestående av de tre sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Berit Opheim).
– Dette blir en sanselig opplevelse på høyeste feinsmeckernivå, når to norske trioer med internasjonal suksess i vidt forskjellige uttrykk møtes i et sjeldent crossoverformat, sier Jazzfest i en pressemelding.

Marius Neset med svenske Svante Henryson
Marius Neset er en norsk jazzsaksofonist, født i Bergen og bosatt i København. Han er mest kjent fra bandene JazzKamikaze og Trondheim Jazzorkester. Han har mottatt flere priser, blant dem Statoils Sildajazzpris i 2011 og det prestisjefylte JazZtipendiatet til Moldejazz og Midtnorsk Jazzsenter. Marius er pr i dag en av de mest suksessfulle unge europeiske jazzmusikere, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2014. Han ble hedret med Spellemannprisen samme år.
Svenske Svante Henryson er komponist og cellist, som også  spiller kontrabass og elbass. Han har vært ansatt i Oslofilharmonien, og  er i dag aktiv innen både jazz, klassisk musikk og hardrock. Hans karriere omfatter bl a samarbeid med Yngvie Malmsteen, Anne Sofie von Otter og Elvis Costello. Svante ble i 2015 tildelt Nordisk Råds Musikkpris, og miksen av hans sterke integritet og Marius Nesets fenomenale Quintet blir et musikalsk høydepunkt i 2016.

Jazzfest har tidligere sluppet følgende band: Møster vs Tysland m/ NTNU Jazzensemble, Knut Lauritzen Bigband m/ “special guest” Dee Dee Bridgewater, TSO og Frode Fjellheim «The Orchestral Joik Project feat. Mari Boine”, Trondheim Jazzorkester m/ Sissel Vera Pettersen og John Hollenbeck, Trail Of Souls m/ Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og In The Country, Paolo Fresu – Ralph Towner Duo, Elifantree, Eyes Of A Blue Dog, Jan Magne Førde “Mezzing”.

Mer om programmet til Jazzfest her.

Fra forsiden

Nyhet

Mollestad blir Artist in Residence på Moldejazz

Gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad blir Artist in Residence under Moldejazz 2023. – Å få være AiR på Moldejazz er først og fremst en massiv og inspirerende utfordring, i tillegg til den enorme æren, sier Mollestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev