Nyheter

Sterke norske navn til Kongsberg Jazzfestival

To sterke norske jazzkonserter skal fylle Kongsberg kirke under sommerens festival. Trail of Souls spiller 7. juli, og Håkon Kornstad avslutter festivalen med midnattskonsert lørdag 9. juli.

på bildet over: Trail of Souls (foto: Jørn Stenersen)

Trail of Souls involverer tre av våre ypperste navn i norsk musikkliv. – Med Solveig Slettahjells inderlige stemme, In The Country´s sfæriske lydkulisser og Knut Reiersruds særegne gitarsound, ser vi fram til et sterkt musikalsk møte i Kongsberg Kirke, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Samarbeidet mellom Solveig Slettahjell, pianotrioen In The Country og Knut Reiersrud startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014, der også flere andre norske jazzmusikere var involvert. Konserten resulterte i plata ”Live at the Berlin Philharmonic” som ble nominert til Spellemannsprisen i 2015. Samarbeidet mellom disse fem unike musikerne ga mersmak, og plata ”Trail of Souls” kom ut høsten 2015 med påfølgende kritikerroste konserter og sterke anmeldelser. De fem musikerne har dykket ned i den afroamerikanske blues-/soul-/gospeltradisjonen og laget egne versjoner med sin egen tydelige signatur.

Håkon Kornstad avslutter Kongsberg Jazzfestival med Tenor Battle i Kongsberg Kirke 9. juli. (pressefoto: Erik Burås)
Håkon Kornstad avslutter Kongsberg Jazzfestival med Tenor Battle i Kongsberg Kirke 9. juli. (pressefoto: Erik Burås)

Kornstad avslutter festivalen med midnattskonsert
Håkon Kornstads unike prosjekt Tenor Battle, som kombinerer skandinavisk jazz med operaarier, avslutter Kongsberg jazzfestival med midnattskonsert lørdag 9. juli.
Kornstad, som har vært spydspiss for en hel generasjon unge jazzere med bandene Kornstad Trio og Wibutee på slutten av 90- og starten av 2000-tallet samt med kritikerroste duosamarbeid med blant annet Sidsel Endresen og Ingebrigt Håker Flaten, valgte i 2009 å følge sin lidenskap for opera. Etter fullført operautdannelse er han stadig å se på rollelisten ved Den Norske Opera, men til tross for en ny karriere i en helt annen musikksjanger forlot ikke Håkon Kornstad jazzen. I stedet fant han sin helt unike måte å kombinere de to sjangrene; i Tenor Battle møtes tenorsaksofonisten og tenorstemmen. Operaarier av Gluck og Bizet møter skandinavisk jazz. Resultatet er grensesprengende og unikt.

Fra forsiden

Nyheter

Now’s The Time er i hundre!

Mette Rasmussen om stor aktivitet i Trondheim, Bjørn Alterhaug priser vennskap og improvisasjon, det oppdages jazza ting hos Nils-Aslak Valkeapää/ Áillohaš, Eyvind Fredriksen drar til munnharpe-smie, vi hører på Radkas platesamling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev