Nyheter

Fem nye navn til Nattjazz 2016

Ingebjørg Bratland, Hanna Paulsberg Concept (bildet) og Helge Lien Trio med Adam Baldych er blant artistene som nå er klare for Nattjazz 2016.

Ingebjørg Bratland har i løpet av de siste årene markert seg som en av Norges fremste unge utøvere innen vokal folkemusikk. Hun startet med kveding bare fem år gammel og har med sin unike stemme utmerket seg som en musiker som går nye veier, men samtidig utfordrer sine musikalske røtter. Det store gjennombruddet hennes kom i 2013, da Bratland ga ut duoalbumet «Heimafrå» sammen med Odd Nordstoga. Utgivelsen ble belønnet med Spellemannpris og gjorde henne for alvor kjent for det norske publikum. Siden da har hun gitt ut to suksessrike og kritikerroste soloalbum på like mange år. «Månesinn» kom ut nå i november til gode mottakelser, og ble etterfulgt av en utsolgt lanseringsturné. Til neste år venter konserter over hele landet, inkludert Operaen i Oslo, og selvsagt på Nattjazz. Her står hun på festivalscenen i Røkeriet med sitt solide liveband, søndag 29. mai.

Internasjonal norsk jazz
Helge Lien Trio, en av landets mest anerkjente pianotrioer, har slått seg sammen med den svært interessante polske jazzfiolinisten Adam Baldych. Tidligere i år ga de ut albumet «Bridges», og til neste år kommer kvartetten til Nattjazz, fredag 27. mai. De fire unge musikerne i Hanna Paulsberg Concept har gjort seg tydelig bemerket på den europeiske jazzscenen, og fikk i 2011 den prestisjefulle utmerkelsen Young Nordic Jazz Comets. I 2016 venter både plateslipp og turné, med stopp på Nattjazz, lørdag 28. mai.

– Norsk jazz  har en stor stjerne internasjonalt. Presse og bransjefolk reiser langt for å finne den nye musikken på Nattjazz. Her får de oppleve de mest spennende og nyskapende artistene tett på. Helge Lien og Hanna Paulsberg er blant våre mest interessante, og begge har opparbeidet seg et stort publikum både her hjemme og ute, sier festivalsjef, Jon Skjerdal.

I tillegg er Australias svar på Diana Krall, Sarah McKenzie, klar for neste års festival. Og ikke minst den eksperimentelle og energiske trioen Dans Dans fra Belgia.

Mer om Nattjazz her.

pressemelding: Nattjazz

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev