Nyheter

Dave Holland åpner Vossa Jazz

Den britiske bassisten Dave Holland (bildet) skal sammen med sin trio åpne Vossa Jazz 2016.

Dave Holland har vært helt i fronten i den internasjonale jazzmusikken i nesten fem tiår. I samspill med legender som Miles Davis, Chick Corea, Stan Getz og Pat Metheny har han satt standarden for basspill og et dypt avtrykk i jazzhistorien. Holland har aldri sluttet å finne nye veier å utvikle, raffinere, utforske og forandre sitt musikalske uttrykk på.

Til Voss kommer han med sin trio. Gitarist Kevin Eubanks og Holland har samarbeidet i en mannsalder og har en unik musikalsk kjemi. På trommer har de med seg Obed Calvaire, en spennende musiker som trass sin unge alder har spilt med uttallige store navn fra jazz- og popverdenen.

Åpningskonserten med Dave Holland lå bak luke nummer 12 i Vossa Jazz’ «Jolakalender». Tidligere i desember har Vossa Jazz sluppet blant annet Nils Økland, Susanne Sundfør og Jarle Bernhoft.  Følg julekalenderen her for nye slipp hver dag.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev